USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Litvanya: Rus vatandaşlarının AB topraklarına girmesi yasaklansın

Litvanya, Rus vatandaşlarının Avrupa Birliği topraklarına girmesinin yasaklanması gerektiğini savundu.

Litvanya: Rus vatandaşlarının AB topraklarına girmesi yasaklansın
13-08-2022 15:53
Google News

Litvanya ÖZETİ| Dışişleri Bakanı Gabrielius Landsbergis, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Gabrielius Landsbergis, Rus vatandaşlarının Avrupa Birliği topraklarına giriş yasağının tüm AB ülkeleri tarafından kabul edilmesi gerektiğini söyledi.

Landsbergis, Estonya'nın Schengen vizesi ile Rus vatandaşlarının ülkeye girişine izin verilmemesi kararını ve Letonya'nın bu konudaki önlemlerini memnuniyetle karşıladıklarını bildirdi.

Landsbergis, "Litvanya, saldırgan devletlere karşı yaptırımları sürekli olarak savundu ve kısıtlamaların bir bütün olarak AB düzeyinde uygulanması halinde daha etkili bir şekilde işe yaradığı görüşünü benimsiyor" dedi.

RUSYA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Rusya Dışişleri Bakanlığı Enformasyon ve Basın Dairesi Müdür Yardımcısı Ivan Nechaev, Rus vatandaşlarına yönelik seyahat kısıtlamalarının kabul edilemez olduğunu belirterek, "Avrupalı ??politikacıların bu tür açıklamaları sonuçsuz kalmayacak, onlara cevap vermemiz gerekecek" demişti.

Rusya Federasyon Konseyi Başkan Yardımcısı Konstantin Kosachev, Rus vatandaşların Schengen vizesi alma hakkından mahrum bırakılması önerisinin AB'nin "insan hakları yükümlülüklerine ve birliğin kendi düzenlemelerine aykırı" olduğunu söylemişti.

www.idrak34.com
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Elektrikli Araçların Sessiz Çalışmasının Güvenlik Riskleri
Elektrikli Araçların Sessiz Çalışmasının Güvenlik Riskleri

Gözünüzü kapatın ve bir şehir caddesinde yürüdüğünüzü hayal edin. Arkanızdan gelen bir aracın motor sesiyle irkilirsiniz, kenara çekilirsiniz, araç geçer. Peki ya arkanızdaki araç hiç ses çıkarmıyorsa?

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu