USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Kuzey Koreli Hacker'lardan Kripto Para Hırsızlığı

Kuzey Kore merkezli hacker grubu Lazarus'un bir web oyunu üzerinden kripto para hırsızlığı yaptığı öğrenildi. Yapılan açıklamaya göre hacker'lar, Google Chrome'daki bir güvenlik açığından faydalanmışlardı.

Kuzey Koreli Hacker'lardan Kripto Para Hırsızlığı
24-10-2024 16:08
Google News

Dünyanın ÖZETİ| en büyük siber güvenlik ekiplerinden Kaspersky Labs, Kuzey Koreli oldukları bilinen hacker grubu "Lazarus" ile ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamaya göre Kuzey Koreli hacker'lar, Google Chrome'daki bir sıfır gün açığından faydalanarak, sayısız kişinin kripto para cüzdanını boşalttılar. Kaybın büyüklüğü ne yazık ki tespit edilemedi.

Kaspersky Labs'ın açıklamasına göre hacker'lar, insanları kandırabilmek için web tabanlı bir oyun hazırladılar. "DeTankZone" veya "DeTankWar" isimli oyun, anlatıldığı kadarıyla blockchain tabanlıydı ve NFT'ler kazanılmasını sağlıyordu. X ve Linkedln gibi platformlar üzerinden de reklam yapan hacker'lar, insanları tuzaklarına düşürmeyi başardılar.

Aylar önce tespit edilen güvenlik açığı kapatıldı

Lazarus yeni siber saldırı

Kaspersky Labs tarafından yapılan açıklamada, Google Chrome'daki güvenlik açığından faydalanan kötü amaçlı oyunla ilgili tespitlerin Mayıs 2024'te tespit edildiği ve Google'a da bilgi geçildiği belirtildi. Ayrıca Microsoft'un siber güvenlik uzmanları da söz konusu güvenlik açığını tespit edip, Google'a bildirmişlerdi. Google da gelen bilgiler doğrultusunda bu güvenlik açığını kapattı ancak kripto para hırsızlığı, maalesef önlemedi.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Snapdragon 8 Elite'li Telefonlar, 7 Yıl Güncelleme Alacak
Snapdragon 8 Elite'li Telefonlar, 7 Yıl Güncelleme Alacak

Qualcomm Snapdragon 8 Elite, Android telefonların kaderini değiştirecek gibi görünüyor. Zira bu işlemciyle çalışan telefonlar, 7 yıl boyunca güncellenebilecek.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu