USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Kuzey Kore, İlk Askeri Casus Uydusunu Fırlatacağını Açıkladı - Webtekno

Kuzey Kore, ABD ve Güney Kore'nin tatbikatlarının ardından ilk casus uydusunu fırlatacağını açıkladı.

Kuzey Kore, İlk Askeri Casus Uydusunu Fırlatacağını Açıkladı - Webtekno
30-05-2023 21:27
Google News

Teknoloji ÖZETİ| sadece bireysel olarak günlük hayatımızda kullandığımız hizmetleri ve cihazları kapsamıyor. Devletler de birbirlerine karşı üstünlük elde etmek için yeryüzünde, havada ve uzayda teknolojilerini geliştirmeyi devam ediyor.

Son zamanlarda ABD ve Güney Kore’nin birlikte gerçekleştirdiği ve mesaj amacı taşıyan tatbikatların ardından Kuzey Kore, önemli bir açıklama yaptı. Ülke, tarihinin ilk askeri casus uydusunu fırlatacağını duyurdu.

Kuzey Kore’nin casus uydusu haziran ayında fırlatılacak:

kuzey kore

Tatbikatlara vurgu yapılarak paylaşılan duyuruda Kuzey Kore, ilk casus uydusunun haziran ayında fırlatılacağını açıkladı. Uydunun, ABD’nin Güney Kore ile yaptığı “pervasız” tatbikatları gözlemlemek için büyük bir önem taşıyacağı kaydedildi.

Japonya, Kuzey Kore’nin casus uydusu hakkında uyarılar yapmıştı:

Kuzey Kore henüz bu duyuruyu yapmamışken Japonya, geçtiğimiz gün Kuzey Kore’nin bir casus uydu fırlatacağı konusunda uyarı paylaşmıştı. Japonya’nın paylaştığı duyuruda uydunun 31 Mayıs - 11 Haziran tarihleri arasında fırlatılabileceği kaydedilmişti.

Ayrıca uydunun Sarıdeniz, Doğu Çin Denizi ve Filipinler’in Luzon Adası üzerinde kullanılabileceği belirtilmiş, Japonya ordusuna da uydu veya parçalarının kendi hava sahalarına girmesi durumunda vur emri de verilmişti.

Kuzey Kore’nin fırlatacağı uydunun ekipmanları, planlanan görevleri ve imkânları hakkında herhangi bir bilgi paylaşılmadı.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Google, Görev Çubuğunda Son Kullanılan Uygulamaları Gösterecek!
Google, Görev Çubuğunda Son Kullanılan Uygulamaları Gösterecek!

Google, Android tabletlerdeki görev çubuğunu güncelleyerek kullanıcıların en son kullandıkları uygulamalara hızlıca erişmesini sağlayacak.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu