USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Kuzey Kore’de ‘Yasak’ Olan Çok ‘Normal’ Şeyler

Kısıtlamalarıyla ünlü Kuzey Kore'de bizim 'normal' olarak nitelendirebileceğimiz ancak orada yasak olan birbirinden ilginç şey var. İçeriğimizde teker teker anlattık...

Kuzey Kore’de ‘Yasak’ Olan Çok ‘Normal’ Şeyler
17-09-2024 18:08
Google News

Resmî ÖZETİ| olarak Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (DPRK) olarak bilinen Kuzey Kore; kısıtlamalarla, izolasyonla ve yasaklarla ünlü bir ülke. Öyle ki bazı saç stilleri bile yasak olabiliyor.

Biz de bugün içeriğimizde; millî yas günü gülümsemenin yasak olmasından tutun kot pantolon giymeye kadar aslında “normal” olan ancak Kuzey Kore’de yasak olan şeyleri anlatacağız.

Kuzey Kore'de yasak olan şeyler

Şehirlerarası seyahatİnternetteki yabancı içeriklerKot pantolonÖzel girişimcilik veya mülkiyetGüney Kore medyasıKim Il-sung’un ölüm yıldönümünde gülümsemekSaç kesim stiliŞehirlerarası seyahat etmek için bile izin almak zorundalar.

kuzey kore

Kuzey Koreliler, bırakın yurt dışını, kendi ülkelerinde bile özgür bir şekilde seyahat edemiyorlar. Şehirler arası yolculuğa çıkmak için izinler almaları gerekiyor. 

Zaten ülke dışına çıkmaları neredeyse imkânsız. Sadece özel durumlarda (belirli devlet görevlileri, yurt dışına gönderilen işçiler vb.) sıkı bir denetimle ülke dışına çıkabiliyorlar ve döndüklerinde sorguya çekiliyorlar.

İnternette yabancı içeriklere erişemiyorlar.

404 not found

Kuzey Korelilerin telefonları da hükûmet tarafından kontrol altında. Vatandaşların, yoğun sansürlü bir iç ağa erişimi var ancak yabancı içeriğe erişmek ya da uluslararası arama yapmak yasak çünkü hükûmeti otoritesine zarar verebilecek bilgilerin yayılmasından korkuyor.

Kot pantolon giymek çok uç bir şey.