USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kremlin, Putin ile Erdoğan arasındaki ilişkilerin karşılıklı güvene dayalı olduğunu duyurdu

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Batı’nın Ukrayna’nın silah talebini teşvik etmesinin gerilimi iyice artırdığını söyledi.

Kremlin, Putin ile Erdoğan arasındaki ilişkilerin karşılıklı güvene dayalı olduğunu duyurdu
30-01-2023 16:30
Google News

Kremlin ÖZETİ| Sözcüsü Dmitriy Peskov,gazetecilere gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile ayrı bir diyaloğu olduğunu belirten Peskov, gerekirse bu diyaloğun devam edeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Macron ile ilgili son değerlendirmesinin sorulması üzerine Peskov, Türkiye-Fransa ilişkileri hakkında yorum yapamayacaklarını dile getirdi.

Peskov, “Putin ile Erdoğan özel ilişkilere sahip. Bu ilişkiler gerçekten karşılıklı güvene, karşılıklı saygıya ve üstlendikleri yükümlülüklere bağlılığa dayanıyor. Söz ve yükümlülükleri yerine getirme yeteneği karşılıklı olarak değer bulmaktadır” ifadelerini kullandı.

“DOĞRUDAN DAHA FAZLA DAHİL OLUYORLAR”

Batı’nın Ukrayna’ya silah tedarikini değerlendiren Peskov, Ukrayna’nın giderek daha fazla silah talep ettiğini hatırlattı. Peskov, “Batı, bu talepleri teşvik ediyor, bu silahları sağlamaya hazır olduğuna yemin ediyor. Durum oldukça çıkmaza girdi. Bu, NATO ülkelerinin giderek çatışmaya daha fazla doğrudan dahil olduğu gerçeğine, gerilimi tırmandırmaya yol açıyor. Bu, olayların gidişatını potansiyel olarak değiştiremez ve değiştirmeyecek. Özel askeri operasyon devam edecek.” diye konuştu.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Meta Quest 3'e dev indirim geldi! Quest 2 ve Quest Pro tarih oldu
Meta Quest 3'e dev indirim geldi! Quest 2 ve Quest Pro tarih oldu

Meta Quest 3'e yüzde 23'lük kalıcı indirim geldi! Quest 2 ve Quest Pro ise artık üretilmeyecek. İşte detaylar...

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu