USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Konukman: İktidarın mali disiplin politikaları maaş artışına engel

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in mevcut ekonomi politikalarına yönelik, “Türkiye’nin rasyonel bir zemine dönme dışında bir seçeceği kalmamıştır” sözleri tartışılıyor. İktisatçı Prof. Dr. Aziz Konukman, o dönemki politikaların siyasi sorumlusunun Erdoğan oldu

Konukman: İktidarın mali disiplin politikaları maaş artışına engel
06-06-2023 04:28
Google News
Aziz ÖZETİ| Konukman, Mehmet Şimşek’le başlayan yeni dönemi ve orta vadeli planı (OVP) değerlendirdi. 11. kalkınma planının 288 numaralı tedbirinin özetle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “faiz neden enflasyon sonuç” tezine dayandığına dikkat çeken Konukman, bu tezin OVP’de yer aldığını hatırlattı.

‘GERİLİM OLMAYACAK’Şimşek’in faizde farklı bir politika izlemesi halinde bu iki belgeye aykırı bir seçenek sunmuş olacağına işaret eden Konukman, şunları söyledi:

“Yeni OVP eylülde yayımlanacak. Peki eylüle kadar bu OVP sizi bağlamayacak mı?” Şimşek’in politika değişikliğini nasıl yapacağına ilişkin değerlendirmede de bulunan Konukman, şunları söyledi: “Erdoğan seçimlere kadar büyümenin aşağıya çekilmemesini isteyecektir. Şimşek’e, ‘durumu idare et, ben de politika faizinin yüksek olmasına sessiz kalabilirim’ diyecektir. Piyasalara karşı iyi polis, kötü polis rollerini paylaşarak gerilime neden olmayacak bir yol izlenecek.”

Mali disiplin uygulandığında ücretlerde artışın zor olacağına işaret eden Konukman, “emek karşıtı” politikalar izleneceğini vurguladı. “Bu politikalardan çalışanlara, emeklilere hayır gelmeyecek” diyen Konukman, Şimşek için “Kıdem tazminatı fonu’nu getirmek isteyen bir bakandı” dedi.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
NIST'ten Yeni Şifreler İçin Yeni Yönerge
NIST'ten Yeni Şifreler İçin Yeni Yönerge

ABD Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST) tarafından açıklanan yeni şifre yönergeleri yayımlandı.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu