USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kocaeli'de trajikomik olay! 'Acaba birini öldürdüler de buraya mı gömdüler'

Kocaeli'de aile sağlığı merkezinin bahçesi için belediyeye peyjaz dilekçesi veren mahalle sakinleri, gördükleri manzara karşısında büyük şok yaşadı.

Kocaeli'de trajikomik olay! 'Acaba birini öldürdüler de buraya mı gömdüler'
11-10-2024 18:47
Google News

İlginç ÖZETİ| olay, Ayazma Aile Sağlığı Merkezi'nin bahçesinde meydana geldi. Geçtiğimiz aylarda çalışanlar ve mahalle sakinleri merkezin bahçesinde peyzaj çalışması yapılması için CHP’li İzmit Belediyesine dilekçe yazdı.

Yapılan görüşmelerin ardından belediye çalışanları bahçeye sadece toprak yığını bıraktı ancak herhangi bir çalışma yapılmadı. Belediye ekiplerinin bahçeye bıraktığı toprağa da bazı kişiler tahta koyarak, mezar görüntüsü verdi. Bahçedeki toprak yığınını ve başındaki tahta parçasını gören vatandaşlar da Aile Sağlığı Merkezi'nin bahçesinde mezar olduğunu düşündü. Bazı vatandaşlar mezar olduğunu düşündükleri toprak yığınının önünde dua ediyor.

Çalışanlar bu durumu düzeltmek için yeniden belediye ile görüştü ancak netice elde edilemedi. Mezar görünümlü toprak yerinden kaldırılmadığı gibi herhangi bir peyzaj çalışması da yürütülmedi.

"ŞOK OLDUM, MEZARLIK MI, YOKSA SAĞLIK OCAĞI BAHÇESİ Mİ?"

Mahalle sakini Sevda Karaoğlan, "Bu sağlık ocağı bizim şehrimizin merkezinde olan bir yer. Bir toprak yığını gördüm ve şok oldum. Mezarlık mı, yoksa sağlık ocağı bahçesi mi? Hiçbir anlam veremiyoruz. Otlar dizimize kadar gelmiş. Her şeyi doktorlarımızdan, hemşirelerimizden, çalışanlardan beklememeliyiz. Bizler çöp vergisi ödüyoruz. Biz bunu neden ödüyoruz? Ne işe yarıyor çevre, çöp vergisi. Yarın öbür gün kar, yağmur yağacak. İnsanlar uzun atlama yaparak mı içeriye girecek?" dedi.

"GÖRÜNCE, 'ACABA BİRİNİ ÖLDÜRÜP BURAYA MI GÖMDÜLER?' DİYE DÜŞÜNDÜM"

Sağlık ocağının bahçesinde çalışma yapılması gerektiğini ifade eden Karaoğlan, "Bu otlar temizlenebilir, peyzaj çalışması yapılabilir. Aşağıdaki sağlık ocağına gidiyorum. Orası çok güzel. Çocuklar için park bile yapılmış. Buraya neden yapılamıyor? Bazı şeyleri sosyal medyadan mı duyurmalıyız? Dilekçe veriyoruz ilgilenilmiyor. Allah'tan sosyal medya var ki sesimizi duyurabiliyoruz. Ben sağlık ocağına girdiğimde bahçede mezarlık yığını gibi bir şey görmek istemiyorum. Görünce, 'Acaba birini öldürüp buraya mı gömdüler?' diye düşündüm. Trajikomik olaylar yaşıyoruz. Ödediğimiz vergilerin karşılığını görmek istiyoruz. Ben böyle bir manzara ile karşılaşmak istemiyorum" diye konuştu.

"ÇOK GARİP"

Gördüğüne anlam veremeyen bir vatandaş, “Ara ara sağlık ocağına sağlık kontrollerimiz için geliyoruz. Buraya mezar büyüklüğünde toprak dökülmüş, eşime de bunun manasının ne olduğunu sordum. Çevre düzenlemesi desek 2 tane el arabası toprak yığını ile çevre düzenlemesi olmaz. Tahta da dikmişler tam mezar olmuş. Çok garip ve yakışıksız. Mezar olmuş burası" şeklinde konuştu. Gördüğü manzaraya tepki gösteren bir diğer vatandaş ise Sağlık ocağının bahçesinde mezarlık var. Akşama helvasını yapacağız, mevlit okutacağız" fadelerini kullandı.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
1936'da İcat Edilen Suyla Çalışan Bilgisayar
1936'da İcat Edilen Suyla Çalışan Bilgisayar

Modern bilgisayarlar yokken günümüzden çok önce, 1936’da “suyla” çalışan bir bilgisayar üretildiğini söylesek muhtemelen bize inanmazdınız değil mi? Ama böyle bir şey var!

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu