USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a Londra'da saldırı girişimi

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a İngiltere'nin başkenti Londra'da saldırı girişimi gerçekleştirildi. Bir üniversite öğrencilere konferans vermeye gittiğini anlatan Tatar, "Rumlar ortalığı karıştırdı. İdareye baskı yaptılar, konferansa kimse katılmasın diye. Geldiğimde Y

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a Londra'da saldırı girişimi
29-03-2023 22:33
Google News

Kuzey ÖZETİ| Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kings College Londra Üniversitesi'nde konferans vermeye giderken saldırı girişimine uğradığını anlattı. Katıldığı bir canlı yayında konuya ilişkin açıklama yapan Tatar, bazı kişilerin Yunan bayraklarıyla konvoyuna saldırdığını söyledi.

"KIBRIS RUM'DUR, TATAR'A ÖLÜM" SLOGANLARI ATTILAR"

Ssaldırı girişimini anlatan Ersin Tatar, "Rumlar ortalığı karıştırdı. İdareye baskı yaptılar, konferansa kimse katılmasın diye. Geldiğimde Yunan bayrakları ile dolu birkaç yüz kişi avazları çıktığı kadar 'Türkler Kıbrıs'tan dışarı, Kıbrıs Rum'dur, Tatar'a ölüm' sloganları attılar" dedi.

"TAM BİR REZALET"

Sözlerini sürdüren Tatar, şunları kaydetti: "Tam bir rezalet. Kıbrıs'ta bunlarla nasıl barış sağlayacağız. Hep kuşkularımız vardı. Bir kez daha gördük. Bir Cumhurbaşkanı'nın bir üniversitede konferans vermesinden daha normal ne olabilir? Bunu bile hazmedemediler. Gerçekten çok çirkindi."

Haberler.com / Emre İliksiz - Dünya
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Şehir İçi Kullanılabilen Rüzgâr Türbinleri
Şehir İçi Kullanılabilen Rüzgâr Türbinleri

Yenilenebilir enerji kaynaklarına geçiş yapmak çevremiz için büyük önem taşıyor. Rüzgâr enerjisi elde etmek için kullanılan devasa rüzgâr türbinlerini şehir içinde kullanılabilir forma sokan bir tasarım ise şehirde yenilenebilir enerji elde etme konusuna yeni bir soluk getiriyo

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu