USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Kılıçdaroğlu HDP görüşmesinin perdesi aralandı! Kirli pazarlıklar böyle ifşa oluyor

Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmelerinin hemen ardından aday çıkarmama kararı alan HDP’de o tarihten itibaren artan pervasız açıklamalar, kapalı kapılar ardında hangi pazarlıkların yapıldığını gözler önüne seriyor.

Kılıçdaroğlu HDP görüşmesinin perdesi aralandı! Kirli pazarlıklar böyle ifşa oluyor
12-04-2023 13:28
Google News
  ÖZETİ|    HABER7

Büyük kriz ve kavgalar sonrası altılı masanın cumhurbaşkanı adayı olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 20 Mart’ta HDP Eş Genel Başkanları Mithat Sancar ve Pervin Buldan ile görüşmesinin ardından skandal açıklamalar peş peşe geliyor.

Terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı olarak altılı koalisyon masasının adayına destek veren HDP’ye hangi vaatlerin verildiği, hangi sözlerde mutabık kalındığı resmi olarak açıklanmazken, HDP-Kılıçdaroğlu görüşmesinin gerçekleştiği 20 Mart tarihinden bu yana yapılan pervasız söylemler, kirli pazarlığı deşifre ediyor. 20 Mart’taki görüşmenin ardından 22 Mart’ta cumhurbaşkanı adayı çıkarmayacağını açıklayan HDP’nin kurmayları, bu tarihten itibaren hemen her gün bir bölücü söylemde bulunuyor, Öcalan’ın cezaevinden çıkarılacağını söylüyor, cezaevlerindeki teröristlerin teker teker tahliye edileceğini açıkça kamuoyuna ilan ediyor. 

İşte Kılıçdaroğlu-HDP görüşmesi sonrası yapılan o açıklamalar:

SALİHA AYDENİZ

3 Nisan'da DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz  HDP'nin de yer aldığı Özgürlük ve Demokrasi İttifakı seçim beyannamesini açıkladı. Diyarbakır'da basın açıklamasıyla paylaşılan beyannamede tartışmaları beraberinde getiren bir 'özerklik statüsü' talebi yer aldı. Aydeniz Öcalan'la ilgili "İttifakımız hükümeti sayın Abdullah Öcalan'ı ve diğer siyasi tutsaklar üzerindeki uyguladığı tecride son vermeye çağırır." ifadeleri kullanıldı. 

İttifaktan beklentisini açıkladı! Skandal ifadelerİttifaktan beklentisini açıkladı! Skandal ifadeler

AHMET TÜRK

Kılıçdaroğlu-HDP görüşmesinden bir gün sonra 21 Mart 2023'te Diyarbakır'da konuşan HDP’li Ahmet Türk skandal sözler sarf etti. Türk, terör örgütü elebaşı Öcalan’dan bahsederken ‘sayın’ ifadesini kullanan Ahmet Türk, “Bu nevruz ve dönem Öcalan'ı özgürleştirme dönemidir. Bunu hep birlikte sağlamak için gece gündüz mücadele etmek zorundayız.” dedi.