USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Kıbrıslı Türkler tepki gösterdi, BM geri adım attı

Kıbrıslı Türkler için tarihi öneme sahip, varoluş mücadelesinin sembollerinden olan Taksim Sahası’na girişi engelleyen BM Barış Gücü geri adım attı.

Kıbrıslı Türkler tepki gösterdi, BM geri adım attı
20-01-2023 20:56
Google News

Türkiye’nin ÖZETİ| katkılarıyla yenilenen Taksim Sahası, Birleşmiş Milletler (BM) yetkililerinin kararı ile beton bariyer ve tellerle girişi engellenmişti. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) devletin üst kademesinin, spor camiasının, Eski Eserler ve Müzeler Dairesi'nin ve yurttaşların verdiği tepkiler sonrası BM Barış Gücü görevlileri, sahaya erişimi engelleyen bariyerleri kaldırarak göstermelik bir tel taktı.

1930 yılından beridir Çetinkaya’nın kullanımında olan saha, geçen hafta Türkiye Cumhuriyeti’nin desteğiyle yenilenerek açılmıştı.

BM: SAHAYA GİRİŞ İÇİN GEÇİŞ KAPILARI KULLANILABİLİR

BM tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, sahaya Kıbrıs’ın kuzeyinde kalan basamaklardan inerek girmenin ara bölge statüsüne aykırı olduğu savunuldu. Sahaya giriş için geçiş kapılarının kullanılabileceğinin belirtildiği açıklamada, bu sayede sınır ihlallerinin önlendiği ve tampon bölge statüsünün korunmasının sağlandığı kaydedildi.

NE OLMUŞTU?

Çetinkaya TSK'ya 1958'den itibaren tahsis edilen Taksim Sahası, bu tarihten 2009'a kadar çeşitli gerekçelerle kapatıldı. Kulüp tarafından 2009'dan 2014'e kadar sadece antrenmanlar için faydalanılan saha, 2014 yılında ralli şampiyonası nedeniyle yıkıldı.

Bu ayın başında Türkiye'nin finans ve proje desteğiyle tekrar yapılan saha için bu hafta resmi açılış töreni gerçekleştirilmesi öngörülüyordu.

BM Barış Gücü, KKTC topraklarından ulaşımı engellemek için Taksim Sahası ile surların arasına 17 Ocak'ta bariyerler yerleştirmişti.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Ampute Milli Takımı, kuraklığa dikkati çekmek için kuruyan göl üzerinde antrenman yaptı
Ampute Milli Takımı, kuraklığa dikkati çekmek için kuruyan göl üzerinde antrenman yaptı

Ampute Milli Futbol Takımı, Seyfe Gölü Kuş Cenneti'ndeki kuraklığa dikkat çekti.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu