USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Kazakistan’da 9’uncu kez düzenlenen 'Türk Filmleri Haftası'na yoğun ilgi

Kazakistan’ın Almatı kentinde bu sene 9’uncusu gerçekleştirilen “Türk Filmleri Haftası” yoğun ilgi gösterildi.

Kazakistan’da 9’uncu kez düzenlenen 'Türk Filmleri Haftası'na yoğun ilgi
10-10-2024 20:33
Google News

Türkiye ÖZETİ| Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları ve Almatı Başkonsolosluğu’nun destekleriyle Yerli Düşünce Derneği tarafından düzenlenen 9.Türk Filmleri Haftası, 5-9 Ekim tarihleri arasında Almatı’da yapıldı. 

Açılış galası başrollerini Onur Tuna ve Pelin Akil Altan’ın paylaştığı “Son Akşam Yemeği” filmiyle yapılan 9.Türk Filmleri Haftası’nda “Gecenin Nakaratı”, “Nefes- Yer Eksi İki”, “Hayatla Barış” filmleri ile “Rafadan Tayfa 4 – Hayrimatör” animasyon yapımı da gösterildi. 

5 gün boyunca Almatı’nın büyük sinema salonlarından birinde gösterilen Türk yönetmenlerin ödüllü filmleri ise Kazak izleyiciler tarafından yoğun ilgi gördü. Film gösterilerinin ardından izleyiciler, sanatçılarla buluşma fırsatı buldu. 

Yerli Düşünce Derneği Başkanı ve 25.27.Dönem Milletvekili Metin Gündoğdu, bu yıl 9’uncusunu gerçekleştirdikleri Türk Filmler Haftası ile ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye ve Kazakistan arasındaki kültürel bağları güçlendirmeyi hedefleyen etkinlik sayesinde sinemanın gücüyle iki ülke arasında yeni bir köprü kurulduğunu söyledi. 

Gündoğdu, “Son Akşam Yemeği” filminin başrol oyuncuları Onur Tuna ve Pelin Akil'in katılımıyla yapılan açılış galasına yoğun bir ilgi olduğunu, hafta boyunca günde iki film gösterdiklerini belirterek “Her gösterimde 120 kişilik salonlar Kazakistanlı sinema severler tarafından doldu. Kazak kardeşlerimizin her yıl olduğu gibi bu yılda büyük ilgi göstermesi Türk sinemasının büyüklüğünün ve etkisinin göstergesidir. Bu Türk sinemasının kıymetini artırmaktadır.” değerlendirmesinde bulundu.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
OpenAI, 2029'a Kadar Kâr Elde Edemeyecek
OpenAI, 2029'a Kadar Kâr Elde Edemeyecek

OpenAI, 2024'te 5 milyar dolar zarar bekliyor ve 2029'a kadar kâr edemeyeceğini duyurdu.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu