USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Karsan'dan hisse devri

Karsan Otomotiv, HCI'deki yüzde 30’luk payının Cosmobilis Group'un bağlı ortaklığı BYmyCAR Importer'a devrinin gerçekleştirildiğini açıkladı.

Karsan'dan hisse devri
01-10-2024 16:38
Google News

BORSAGUNDEM.NET

ÖZETİ|

Karsan Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş. (#KARSN), ortaklığı olarak faaliyet gösteren Hervouet Corporate Industry SAS'daki (HCI) hisse satışını pay sahiplerine ve kamuoyuna duyurdu.

Şirketin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yaptığı bildirimde, yüzde 50 oranında pay sahibi olduğu ortaklığı Hervouet Corporate Industry SAS'daki (HCI) paylarının, 01.10.2024 tarihi itibariyle HCI sermayesinin yüzde 30'luk paylarına denk gelen kısmını sattığı açıklandı.

Söz konusu hisselerin, Cosmobilis Group'un yüzde 100 bağlı ortaklıklarından BYmyCAR Importer'a devredildiği ve BYmyCAR Importer'ın HCI'nın diğer ortağının sahip olduğu yüzde 50 hissesini de alarak, HCI'da toplamda yüzde 80 paya sahip olduğu vurgulandı.

Karsan Otomotiv'in işlem sonucunda HCI'nın ortaklık yapısındaki pay oranı yüzde 20'ye düştü.

Şirket tarafından yapılan KAP açıklamasında ek olarak Fransa, Belçika, Lüksemburg ve İsviçre için HCI ile Distribütörlük ile Servis ve Yedek Parça Satıcılığı sözleşmelerinin akdedildiği ise ayrıca belirtildi.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
PlayStation Bağlantı Sorunu Düzeliyor
PlayStation Bağlantı Sorunu Düzeliyor

PSN kullanıcıları, geniş çaplı bir bağlantı sorununun ardından hizmetlere yeniden erişim sağlıyor. Sony, sorun üzerinde çalıştığını belirtti.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu