USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Karın ağrısı diye hastaneye giden kadın öyle bir şeyle karşılaştı ki! 20 kiloluk...

Diyarbakır'da 72 yaşındaki Remziye Koyun karnındaki şişlik ve karın ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede hayatının şokunu yaşadı.

Karın ağrısı diye hastaneye giden kadın öyle bir şeyle karşılaştı ki! 20 kiloluk...
01-11-2024 15:57
Google News

Gazi ÖZETİ| Yaşargil ve Araştırma Hastanesinde Genel Cerrahi ve Cerrahi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Salim İlksen Başçeken ve Op. Dr. Abit Yaman, daha önce tedavi ettikleri Remziye Koyun'un sağlık kontrollerini aksattığını fark etti.

Doktorların araması üzerine hastaneye giderek tetkik yaptıran Koyun'un karnında 50 santimetre çapında kitle tespit edildi.

50 CM ÇAPINDA, 20 KİLO AĞIRLIĞINDA!

Doç. Dr. Başçeken ve Op. Dr. Yaman'ın, riskli olmasına rağmen cerrahi müdahaleyle tedavi şansının bulunduğunu belirtmesi üzerine Koyun, ameliyat olmaya karar verdi.

Koyun'un karnından 6 saat süren operasyonla 50 santimetre çapında yaklaşık 20 kilogramlık kitle çıkarıldı.

Remziye Koyun, yürümekte zorluk çektiği için doktora gittiği belirterek "Ameliyatla üzerimdeki ağırlık kalktı. Ameliyattan sonra 3 gün yoğun bakımda kaldım. Şimdi iyiyim. Kuş gibi hafifledim. Daha önce çok az yemek yiyebiliyordum. İnşallah bundan sonra yemek yiyebileceğim" dedi.

“BU KADAR BÜYÜK KİTLELER ÇOK NADİR SAPTANIYOR”

Doç. Dr. Başçeken, Remziye Koyun'un daha önce de kanser tedavisi gördüğünü anlattı.

Hastanın kontrole gelmemesi üzerine kendisiyle iletişime geçtiklerini anlatan Başçeken, yapılan kontrollerde hastada tümör oluşumunun tekrarladığını belirlediklerini söyledi. Başçeken, şunları kaydetti:

"Kitle o kadar büyümüş ki hasta yataktan kalkamayacak seviyedeymiş. Kitlenin biraz daha iyi olan özellikleri kötüye doğru ilerlemiş. Kitle bütün batını sarmış ve organların çoğunu sıkıştırmış. Bu kadar büyük kitleler çok nadir saptanıyor. Hasta şikayetlere rağmen kendini bırakmış çünkü son evre olduğunu düşünüyormuş. Bu tip tümörlerde hastanın cerrahi şansı olabiliyor. Ona ameliyat edilebileceğini ama riskli olduğunu anlattık. Hasta ve yakınları da bütün riskleri kabul ederek ameliyata karar verdi."

“ZOR BİR AMELİYATTI”

Op. Dr. Abit Yaman ise hastada tespit ettikleri, organlarına yapışık olan kitlenin tamamını 6 saatlik operasyonla çıkardıklarını dile getirdi.
İkinci ameliyatı olması nedeniyle hem hastayı hem de kendilerini zorlayan bir ameliyat olduğunu vurgulayan Yaman, "Hastamız daha önce yemek yiyemediğini, düzgün nefes alamadığını belirtiyordu. Bu problemlerin çoğunu çözmüş olduk. Ameliyat başarılı geçti ve hastamızın sağlık durumu şu anda gayet iyi. Hastamızı tedavi edebildiğiniz için mutluyuz." ifadelerini kullandı.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Astronotların Oksijen Tankları Kaç Saatlik Oksijen Depolar?
Astronotların Oksijen Tankları Kaç Saatlik Oksijen Depolar?

Uzay kıyafetleri, daha doğrusu bu kıyafetlerde bulunan oksijen tankları, astronotları ne kadar süre idare edebilir? Peki tankın içindeki bu oksijen bittiğinde neler olur?

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Asgari Ücret En Az Ne Kadar Olmalı?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu