USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Kanser Tedavilerinde Devrim Oluşturabilecek Araştırma

Araştırmacılar, Staphylococcus epidermidis isimli insanda da görülen bir bakterinin genomunu değiştirerek bir tedavi geliştirdi. Cilt kanserine sahip fareler üzerinde yapılan deneylerde tedavinin başarılı olduğu görüldü.

Kanser Tedavilerinde Devrim Oluşturabilecek Araştırma
15-04-2023 20:52
Google News

Kanser ÖZETİ| tedavisine yönelik çalışmalar hız kesmeden devam ederken geçtiğimiz günlerde bu konuda oldukça önemli bir gelişme yaşandı. ABD’de bulunan Stanford Medicine’dan araştırmacılar, kanser tedavilerinde devrim yaratabilecek bir keşifte bulundular.

Bilim insanları, bunun için ciltte bulunan bazı bakterilerden yararlandılar. Kanserle savaşabilmek ve tedaviyi üretmek için de bu organizmaların genomları değiştirildi.

Tedavinin fareler üzerinde başarılı olduğu görüldü

Yapılan testlerde bu değiştirilmiş bakteri, kanserli farelere verildi. Bunun sonucunda da tümörlerin yok olmaya başladığı gözlemlendi. Buradaki bahsedilen şey, “Staphylococcus epidermidis” isimli farelerin tüylerinden alınan bir bakteri. Bu bakteri, bağışıklık sistemini uyaran bir protein üretmek için değiştirildi.

Araştırmacılardan Michael Fischbach da yaptığı açıklamalarda sonuçları “sihir gibiolarak nitelendirdi. Fischbach, farelerin oldukça agresif tümörlere sahip olduğunu söylerken tedavinin kolaylığına da dikkat çekti.  Buna göre tedavi, farelerden bakteri alınıp değiştirildikten sonra kafalarındaki tüylere sürülmesiyle gerçekleşti.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
NASA'dan Uzay İletişimini Baştan Aşağı Değiştirecek Hamle
NASA'dan Uzay İletişimini Baştan Aşağı Değiştirecek Hamle

NASA, 386 milyon km mesafeden veri göndererek uzay görevlerinde kullanılacak yeni iletişim yönteminin ilk testini başarıyla tamamladı.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu