USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Kamudaki 700 bin işçi için zam pazarlığı başladı

Kamuda çalışan 700 bin işçi için zam pazarlığı başladı. İşçileri temsil eden Türk-İş, taban ücrette iyileştirme ve üstüne refah payı talep etti.

Kamudaki 700 bin işçi için zam pazarlığı başladı
20-01-2023 13:04
Google News

NTV'de ÖZETİ| yer alan habere göre, Kamuda çalışan 700 bine yakın işçi için toplu sözleşme görüşmeleri resmi olarak başladı.

Türk-İş Genel Başkanı Ergun Atalay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ve Kamu İşveren Sendikası Genel Sekreteri Adnan Çiçek ile görüşerek taleplerini iletti.

Buna göre, işçi tarafı taban ücret iyileştirmesi yapılmasını, üstüne refah payı eklenmesini talep etti. Oransal zam talebi daha sonra iletilecek. Geçici işçiler kadroya alınması talep edilirken, taşeronların kadroya geçene emeklilik şartının kaldırılması istendi. Ayrıca bu işçilere tayin hakkı verilmesi talep edildi.

Ergün Atalay

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, bugün ilk toplantının yapıldığını belirterek şunları kaydetti:

700 bin kamu işçisiyle ilgili toplu sözleşme görüşmelerine bugün resmi anlamda başladık. Bugün ilk toplantıyı bakan bey ile yaptık. Tabanda bir iyileştirme yapılması gerekiyor. Refah payı işçi arkadaşlarımıza verilmeli. Taşerona kadroyla ilgili çözüme kavuşulmalı.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Gemilerin Tabanı Neden
Gemilerin Tabanı Neden "V" Şeklinde?

Gemileri izlerken bir şey dikkatinizi çekti mi? Mesela tabanının “V” harfine benzeyen şekli?

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu