USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BÄ°ST 0.000
Ekonomi

Kalyon PV halka arz oluyor: Talep toplama tarihleri 5-6-7 Åžubat 2025

GüneÅŸ paneli deÄŸer zincirinin her aÅŸamasında yer alan Avrupa’nın ilk dikey entegre tesisi Kalyon GüneÅŸ Teknolojileri Ãœretim A.Åž. (Kalyon PV) halka arz oluyor. 5-6-7 Åžubat’ta gerçekleÅŸecek halka arzda pay başına 70,30 TL’den talep toplanacak.

Kalyon PV halka arz oluyor: Talep toplama tarihleri 5-6-7 Åžubat 2025
01-02-2025 15:27
Google News

GüneÅŸ ÖZETÄ°| paneli deÄŸer zincirinin her aÅŸamasında yer alan Avrupa’nın ilk dikey entegre tesisi Kalyon GüneÅŸ Teknolojileri Ãœretim A.Åž. (Kalyon PV) halka arz oluyor.

Halka arz 5-6-7 Åžubat tarihlerinde “Sabit Fiyatla Talep Toplama” yöntemi ile gerçekleÅŸecek. Pay başına 70,30 TL’den talep toplanacak.

Ä°ÅŸ Yatırım Menkul DeÄŸerler A.Åž. (Ä°ÅŸ Yatırım) ve Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası A.Åž.’nin (TKYB) liderlik ettiÄŸi halka arzda, toplam 46.334.639 TL nominal deÄŸerli paylar satışa sunulacak. Payların tamamının satılması durumunda, ÅŸirketin çıkarılmış sermayesi 375.300.000 TL’den 411.441.018 TL’ye yükselerek halka açıklık oranı %11,26 olarak gerçekleÅŸecek.

Pay başına satış fiyatı 70,30 TL olarak belirlenen 3,3 milyar TL büyüklüğündeki halka arzın %78’i (36.141.018 TL nominal) sermaye artırımı, %22’si (10.193.621 TL nominal) ortak satışı yöntemiyle gerçekleÅŸtirilecek. Halka arzda yurtiçi bireysel ve yüksek baÅŸvurulu yatırımcılara “eÅŸit dağıtım yöntemi” ile dağıtım yapılacak.

Halka arz gelirlerinin %25’i yeni ve devam eden yatırımlarda, %30’u kredi geri ödemelerinde, kalan %45’i ise iÅŸletme sermayesi olarak kullanılacak.

“Enerjide tam bağımsız Türkiye” vizyonuyla, yüzde yüz yerli sermaye ile kurulan Kalyon PV’nin CEO’su Dr. Ä°hsan KulalıÜlkemizin artan enerji ihtiyacının yerli ve aynı zamanda yenilenebilir enerji üretimi ile istikrarlı bir ÅŸekilde saÄŸlanmasına en büyük katkı veren ÅŸirketlerden biriyiz. Halka arzdan elde edeceÄŸimiz gelirle; bir yandan güneÅŸ teknolojileri iyileÅŸtirme yatırımları ve kapasite kullanımını yükseltmeye yönelik yatırımlar yaparken, diÄŸer taraftan geniÅŸ bir yatırımcı kitlesiyle güneÅŸi arkamıza alarak gelecek nesillerimize daha temiz bir dünya bırakacağız” dedi.

Kalyon PV, yerli ve milli güneş teknolojilerinde kilit role sahip

Halka arz baÅŸvurusunun onaylanmasının ardından açıklamalarda bulunan Kalyon PV CEO’su Dr. Ä°hsan Kulalı "Ä°nÅŸaat, enerji, yatırım-iÅŸletme, sanayi gibi çeÅŸitli sektörlerde faaliyet gösteren, yenilikçi projeleri ve sürdürülebilirlik odaklı yaklaşımı ile ülke ekonomisine ve topluma deÄŸer katan Kalyon Holding’in en önemli yatırımlarından biri olan Kalyon PV, artan enerji ihtiyacının yerli ve aynı zamanda yenilenebilir enerji üretimi ile istikrarlı bir ÅŸekilde saÄŸlanmasına katkı verme amacıyla kurulmuÅŸ bir ÅŸirket. GüneÅŸ paneli, hücre, wafer ve ingot üretimi aÅŸamalarını tek çatı altında toplayan Avrupa’nın ilk ‘dikey entegre’ üretim fabrikası” dedi.

Panel üretim kapasitemiz yıllık 2000 MW

AÄŸustos 2020 tarihinde ilk üretim hatlarını devreye aldıklarını belirten Ä°hsan Kulalı “Åžirketimiz, üretim kabiliyetlerini hızla geliÅŸtirerek yıllık 2.000 MW üretim kapasitesine ulaÅŸtı. 111 bini kapalı olmak üzere 250 bin metrekarelik bir alanda konumlanan, toplamda 4 fabrikadan, bir yardımcı tesisten ve bir Ar-Ge merkezinden oluÅŸan Kalyon PV, Ar-Ge dahil güneÅŸ paneli üretiminin 4 aÅŸamasını tek çatı altında gerçekleÅŸtiriyor. Bu özelliÄŸi ile Avrupa’nın ilk, dünyanın sayılı entegre tesisi olma özelliÄŸi taşıyor.

“Türkiye güneÅŸ enerjisinde önümüzdeki yıllarda altın çağını yaÅŸayacak”

Ãœrettikleri panellerin yaklaşık yüzde 90’a varan yerlilik oranına sahip olduÄŸuna vurgu yapan Kulalı “2023 yılında CumhurbaÅŸkanımız, Türkiye’nin yenilenebilir enerji vizyonunu açıklayarak 2035 yılında Türkiye’nin güneÅŸ enerjisi kapasitesinin 53 GW olacağının altını çizmiÅŸti. Bugün bu rakam yaklaşık 20 GW. 10 yıl sonra 53 GW’a ulaÅŸabilmek için her yıl yaklaşık 3-4 GW’lık kurulum yapılması gerekiyor. Dolayısıyla Türkiye güneÅŸ enerjisinde altın çağını yaÅŸayacağı bir döneme giriyor. Bizler de ülkemizin belirlediÄŸi hedeflere ulaÅŸmak için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Ãœrün ve hizmetlerimizde her zaman üst kaliteyi hedefleyerek, ulusal ve uluslararası sertifikalara akredite biçimde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

“Sektörün yerlileÅŸmesine katkıda bulunuyoruz”

Kalyon PV’nin, yerli ve milli güneÅŸ teknolojileri üretimiyle Türkiye’de yenilenebilir enerji sektörü ve yeÅŸil dönüşümde kilit role sahip olduÄŸunu belirten Kulalı “2025 hedefimiz ülkemizde yenilenebilir enerji sektörünün ihtiyaç duyduÄŸu güneÅŸ panellerini ve sektörün ithal ettiÄŸi panel ara ürünlerini pazara sunarak sektörün yerlileÅŸmesine katkıda bulunmak. Yüksek verimli panellerimizin yanı sıra wafer ve hücrelerimizin satışını 2025 yılı içerisinde artırmayı hedefliyoruz. Ara ürün talebinin Kalyon PV ürünleriyle yerli kaynaklarımızla karşılanması, sektörümüzün ülkemizde geliÅŸmesi bakımından bir kaldıraç görevi görecek. Bugün, Türk mühendislerimizin akıl teri ile geliÅŸtirilen yerli güneÅŸ hücreleri ABD’deki uzay ÅŸirketlerinin uydularında “uzay hücreleri” olarak kullanılıyor. Uyduların elektrik üretimini saÄŸlayan bu hücreler, yüksek verimlilik ve kalite standartlarında, zorlu uzay koÅŸullarında çalışabilecek ÅŸekilde tasarlanıyor. ABD’ye ihraç ettiÄŸimiz uzay hücrelerinin tasarımlarının Ar-Ge merkezimizde, üretimlerinin ise Kalyon PV fabrikamızda yapılmış olması ÅŸirketimiz ve ülkemiz için bir gurur kaynağıdır” dedi.

“2025’te ürün gamımızı geniÅŸleteceÄŸiz, katma deÄŸeri yüksek ürünlere odaklanacağız”

Ä°hsan Kulalı açıklamalarına “GüneÅŸ paneli üretiminin tüm aÅŸamalarını tek çatı altında toplayan entegre fabrikamız sayesinde güneÅŸ panelinin verimini doÄŸrudan etkileyen ingot, wafer ve güneÅŸ hücrelerini Kalyon PV kalite standartları çerçevesinde üretebiliyoruz. Bu da yüksek verimli güneÅŸ panelleri elde etmemizin yanı sıra ürünlerimize kalite yönünden önemli avantajlar da saÄŸlıyor. 2025 yılında ürün gamımızda yapacağımız çeÅŸitlilikle, daha yüksek verimli ürünlerimizle tüm pazar segmentlerine hitap eden ürünlerin arzını gerçekleÅŸtirebileceÄŸiz. Sahip olduÄŸumuz üretim yapımız ve yerli kaynaklarla ürettiÄŸimiz yenilikçi teknolojilerimizle ülkemizin yeÅŸil dönüşümünde etkin bir rol oynayarak, her fırsatta dile getirdiÄŸimiz “Yenilenebilir enerjide güneÅŸ gibi doÄŸan bir Türkiye” vizyonu çerçevesinde çalışmalarımıza devam edeceÄŸiz” diyerek devam etti.

“Bu topraklardan elde ettiÄŸimiz deÄŸeri, yine bu topraklara yatıracağız”

Kulalı, sektördeki yenilikçi ürünlerin öncüsü olma yolunda ilerlediklerini de sözlerine eklerken; “Halka arzımızla; bu topraklardan elde ettiÄŸimiz deÄŸeri, yine bu topraklara fayda saÄŸlamak hedefiyle yatırımcılarımızla paylaÅŸmayı amaçlıyoruz. Türkiye’nin ihtiyacı olan yenilenebilir enerji ihtiyacının yerli kaynaklarla ürettiÄŸimiz güneÅŸ teknolojileriyle karşılanmasını saÄŸlayarak, enerji ithalatının da önüne geçmeyi hedefliyoruz. Yatırımcılarımızın da desteÄŸiyle yaratacağımız sürdürülebilir deÄŸeri daha da ileriye taşıyacağımız için heyecanlı ve gururluyuz" ÅŸeklinde konuÅŸtu. 

Yasal uyarı:

Halka arz fiyatının belirlenmesinde Sermaye Piyasası Kurulu ya da Borsa Ä°stanbul’un herhangi bir takdir yetkisi ya da onayı bulunmamaktadır. Yatırımcıların yatırım kararlarını, Ä°zahname ve Tasarruf Sahiplerine Satış Duyurusu’nun incelenmesi suretiyle vermeleri gerekmektedir. Åžirket ve halka arz edilecek paylarıyla ilgili Ä°zahname ve Tasarruf Sahiplerine Satış Duyurusu kalyonpv.com, isyatirim.com.tr, kalkinma.com.tr ve kap.org.tr de yayımlanmıştır.


Editor : Åžerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Güneş Sistemi'nin Bir Süper Dünyası Olsaydı Neler Olurdu?
Güneş Sistemi'nin Bir Süper Dünyası Olsaydı Neler Olurdu?

Güneş Sistemi, çeşitli gök cisimlerinden oluşan ve Güneş’in kütle çekim kuvvetiyle yörüngede tutulan bir sistem. Ancak uzun süredir bilim insanlarının kafasını karıştıran bir soru var.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
Asgari Ücret En Az Ne Kadar Olmalı?
NAMAZ VAKÄ°TLERÄ°
Gazete ManÅŸetleri
Yol Durumu