USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Kabızlık, Kalp Krizi Riskini Katbekat Artırıyor

Bilim insanları, kabızlık ile kalp sağlığı arasında önemli bir bağ olduğunu tespit ettiler. Kabızlık çeken bireylerin kalp krizi geçirme olasılığı, kabızlık çekmeyenlerden katbekat yüksek.

Kabızlık, Kalp Krizi Riskini Katbekat Artırıyor
27-08-2024 11:07
Google News

Birleşik ÖZETİ| Krallık'ta çalışmalarını sürdüren bir grup bilim insanı, kabızlık sorunuyla ilgili çarpıcı bir araştırma yaptı. Yapılan araştırma, kabızlık sorunu çeken bireylerin kalp krizi başta olmak üzere kalp yetmezliği veya felç gibi hastalıklar yaşamasının daha yüksek olasılıkta olduğunu gözler önüne serdi. 400 bin kişinin verileri üzerinden yapılan çalışma, aslında hepimiz için kritik önem arz ediyor.

Kabızlık, neredeyse herkesin yaşadığı, dışarıdan bakıldığında çok da önemsenmeyen bir problem. Ancak yapılan araştırmalara göre dünya nüfusunun yüzde 14'ü, ciddi kabızlık sorunları ile mücadele ediyor. İşte yapılan son araştırma, kabızlığın sanıldığı kadar önemsiz olmadığını gözler önüne serdi.

Kabızlık çekenlerin büyük kalp krizleri geçirme olasılığı, diğer insanlardan 2 - 3 kat fazla

kabızlık ve kalp krizi arasında bağ tespit edildi

Yapılan son araştırmaya göre kabızlık çeken bireylerin büyük bir kalp krizi geçirme olasılığı, kabızlık çekmeyenlere kıyasla iki ila üç kat kadar daha fazla. Üstelik yüksek tansiyon hastaları, daha büyük risk altındalar. Öyle ki hem kabızlık yaşayan hem de yüksek tansiyonu olan bireylerin kalp krizi geçirme olasılığı, sadece kabızlık sorunu yaşayan bireylerin kalp krizi geçirme olasılığından yüzde 34 daha fazlaydı.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Google, Chrome’a
Google, Chrome’a "Glic" Yapay Zekâ Asistanı Entegrasyonu Getireceğini Duyurdu

Google, Chrome için yapay zekâ asistanı Glic’i tanıtttı. Chrome’a entegre edilecek Glic, internet araştırmalarından web sayfası özetlemeye kadar geniş bir yelpazede yapay zekâ desteği sunacak.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Asgari Ücret En Az Ne Kadar Olmalı?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu