USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Joe Biden'ın Almanya'daki gündemi belli oldu!

ABD Başkanı Joe Biden, Cuma günü Almanya'da yoğun bir ziyaret gerçekleştirecek. Şansölye Olaf Scholz ve diğer NATO liderleriyle yapacağı görüşmelerde Batı'nın Ukrayna'ya desteğinin gündemin üst sıralarında yer alması bekleniyor.

Joe Biden'ın Almanya'daki gündemi belli oldu!
17-10-2024 10:18
Google News
ABD ÖZETİ| Başkanı Joe Biden, Cuma günü Almanya'da yoğun bir ziyaret gerçekleştirecek. Şansölye Olaf Scholz ve diğer NATO liderleriyle yapacağı görüşmelerde Batı'nın Ukrayna'ya desteğinin gündemin üst sıralarında yer alması bekleniyor.Abone ol

Geçen hafta Almanya'ya birkaç gün sürecek bir ziyaret gerçekleştirmesi beklenen ancak Milton kasırgası nedeniyle seyahati iptal olan Joe Biden,  Cuma günü Almanya'yı ziyaret edecek. 

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, günlük basın brifinginde, Biden'ın daha önce ertelenen Almanya ve Angola ziyaretlerine ilişkin güncel bilgileri paylaştı.

ABD'li sözcü, Biden'ın Almanya ziyaretini cuma günü yapacağını, bu ziyaretindeki görüşmelerinde odak noktasının Ukrayna olacağını belirtti.

Biden'ın Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ve Başbakan Olaf Scholz ile bir araya geleceğini söyleyen Jean-Pierre, bu görüşmelerde hem ABD-Almanya ilişkilerinin hem de Ukrayna'ya destek konusunun kapsamlı şekilde ele alınacağını ifade etti.

Görev süresinde sona yaklaşan ABD lideri, yine de veda ziyaretini Almanya'ya gerçekleştirmek için yoğun bir çaba sarf etti ve sadeleştirilmiş program, Perşembe akşamından itibaren bir günlük kısa bir ziyarete sıkıştırıldı.

ANGOLA'YA DA GİDECEK


Jean-Pierre, aralık ayının ilk haftasında Biden'ın Angola'ya gideceğini ve başkan olarak Afrika'ya yapacağı bu ilk ziyarette ABD ile Afrika arasındaki ilişkilerin önemine vurgu yapılacağını belirtti.

ABD Başkanı Biden, Helene ve Milton kasırgalarının etkilediği eyaletlerde yürütülen çalışmaları takip etmek ve bu bölgeleri ziyaret etmek amacıyla Almanya ve Angola gezilerini ertelemişti.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Atlar Neden Kusamaz?
Atlar Neden Kusamaz?

Atların, midelerini çok rahatsız eden herhangi bir yiyecek veya zehirli bir şeyler yediklerinde bile kusamadıklarını biliyor muydunuz? Sizce bunun sebebi ne olabilir?

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu