USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Jet Fadıl'ın tahliye talebine ret 614 kişiyi dolandırmıştı

Fadıl Akgündüz ile akrabalarının da aralarında bulunduğu 10 sanığın, "Caprice Gold" ile "Caprice Maldivler" adlı gayrimenkul projelerinde, 614 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde duruşması görüldü.

Jet Fadıl'ın tahliye talebine ret 614 kişiyi dolandırmıştı
27-02-2023 14:02
Google News
Fadıl ÖZETİ| Akgündüz ile akrabalarının da aralarında bulunduğu 10 sanığın, "Caprice Gold" ile "Caprice Maldivler" adlı gayrimenkul projelerinde, 614 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde duruşması görüldü.Abone ol

Fadıl Akgündüz ile akrabalarının "Caprice Gold" ile "Caprice Maldivler" adlı gayrimenkul projelerinde dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla yargılandıkları davanın devam duruşması görüldü. Duruşmada sanıklar tahliyesini istedi ancak mahkeme tutukluluğa devam kararı verildi. Fadıl Akgündüz savunmasında FETÖ üyelerinin kendilerinden haraç talep ettiğini, bunu reddedince de örgütün kendilerine karşı kara propaganda başlattığını savundu.

Duruşmaya, Fadıl Akgündüz'ün yeğeni tutuklu sanık Mehmet Salih Obut ile çok sayıda müşteki ve taraf avukatları katıldı. Tutuklu sanık Fadıl Akgündüz, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya bağlandı. Duruşmada söz verilen Fadıl Akgündüz, 2013'te dershanelerin kapatılma sürecinde FETÖ üyelerinin kendilerinden haraç talep ettiğini, bunu reddedince de örgütün kendilerine karşı kara propaganda başlattığını savundu.

Onlar benim tutuklanacağımı biliyorlardı

Dava sürecinde, müşterileri yönlendiren derneğin FETÖ'ye ait medya desteğiyle kurulduğunu belirten Akgündüz, "Paralel medyada yer alan haberlerle davayı yönlendirmeye çalıştılar. O süreçte yurt dışında olmama rağmen geldim ve akabinde tutuklandım. Onlar benim tutuklanacağımı biliyorlardı. Benzer şekilde geçen celse de duruşma öncesi sosyal medyada tutuklanacağıma yönelik yaygara koparıldı ve tutuklandım" ifadesini kullandı.

Sanık Akgündüz, Maldivler Projesi ile ilgili toplanan paranın yaklaşık 27 milyon lirasının iade edildiğini dile getirdi. Dava konusunun hukuki ihtilaf olduğunu öne süren sanık Akgündüz, bu süreci tamamlayarak müştekilerin mağduriyetlerini gidereceğini kaydetti. Sanık Fadıl Akgündüz tahliyesini ve beraatini istedi.

Duruşmada söz verilen sanık Mehmet Salih Obut, imza yetkisi olduğu için davaya dahil edildiğini ifade ederek, müştekilerin sorununun giderilmesinin en çok kendisini sevindireceğini belirtti. Sanık Obut, tahliyesini ve beraatini talep etti.

Tutukluluk halinin devamına karar verildi

Müşteki avukatları da şikayetlerinin devam ettiğini belirterek, sanık Fadıl Akgündüz'ün tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklar Fadıl Akgündüz ve Mehmet Salih Obut'un tutukluluk halinin devamına karar verdi. Heyet, Avniye Obut ve İbrahim Obut hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararının devamını kararlaştırarak, beyanları alınmayan müştekiler yönünden dosyanın ayrılmasına hükmetti. Taraflara mütalaaya yönelik savunma yapmaları için süre veren heyet, duruşmayı erteledi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca hazırlanan iddianamede, Caprice Gold Bayrampaşa ön ödemeli devre mülk ve Caprice Gold Maldivler ön ödemeli devre tatil projeleri kapsamında 349 kişiden para toplandığı ancak sözleşme hükümlerinin yerine getirilmediği belirtiliyor.

Her iki projenin de tamamlanmadığı, müşterilerin mağdur edildiği ve paralarının geri ödenmediği ifade edilen iddianamede, sanıkların 349 müştekiye yönelik "nitelikli dolandırıcılık" suçundan 698 yıldan 2 bin 443 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

Bu iddianamenin haricinde, aynı sanıklar ve aynı eylem yönünden hazırlanan birden fazla iddianame bu davayla birleştirilmişti. Birleşen dosyalarla birlikte davadaki sanık sayısı 10'a, mağdur sayısı da 614'e çıkmıştı.

Akgündüz tutuklanmıştı

Davanın 27 Ocak'ta görülen duruşmasında esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı, Fadıl Akgündüz'ün "nitelikli dolandırıcılık" suçundan 1842 yıldan 6 bin 140 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istemişti. Sanıklardan Mehmet Salih Obut'un aynı suçtan 1803 yıldan 6 bin 10 yıla kadar hapsi istenilen mütalaada, sanıklardan Avniye Obut ile İbrahim Obut için 1800'er yıldan 6 biner yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.

Mahkeme, sanıklar Fadıl Akgündüz ve Mehmet Salih Obut'un, talep edilen cezaların üst sınırı ve kaçma şüphelerini göz önünde bulundurarak tutuklanmalarına karar vermiş, Avniye Obut ve İbrahim Obut hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasına hükmetmişti.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
İran, WhatsApp ve Google Play Yasağını Kaldırdı
İran, WhatsApp ve Google Play Yasağını Kaldırdı

İran, WhatsApp ve Google Play'e uyguladığı erişim engeli kararını kaldırdı. Bunun, ülkedeki internet sansürünü azaltma yönündeki ilk adım olduğu belirtildi.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Asgari Ücret En Az Ne Kadar Olmalı?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu