USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Japonya'dan Çin'e karşı önlem: Adalara füze sistemi konuşlandırıyor

Japonya, ülkenin güneybatısındaki Tayvan kıyılarına yakında Yonaguni adasına hava savunma sistemi konuşlandıracağını bildirdi.

Japonya'dan Çin'e karşı önlem: Adalara füze sistemi konuşlandırıyor
27-12-2022 16:23
Google News

Geçtiğimiz ÖZETİ| gün Çin'e ait 2 sahil güvenlik gemisinin Japon ulusal kara sularını ihlal etmesinin ardından Japonya harekete geçti.

Japon haber ajansı Jiji'nin aktardığına göre Japonya Savunma Bakanlığı, ülkenin güneybatısındaki Tayvan'a yakın Yonaguni adasına karadan havaya hava savunma sistemi konuşlandıracağını bildirdi.

Savunma Bakanlığı sözcüsü Takeshi Aoki, hava savunma sistemi biriminin konuşlandırılmasının, ülkenin güneybatısında bulunan adaların savunmasını güçlendirmek olduğunu dile getirdi.

Takeshi ayrıca, bu adımın, Okinawa'nın bir parçası olan Yonaguni adasındaki Kara Öz Savunma Kuvvetleri üssünün genişletilmesinin bir parçası olarak geldiğini söyledi.

NE OLMUŞTU?

Japonya'nın Okinawa eyaletinin Naha ilçesindeki 11. Bölge Sahil Güvenlik Karargahı'na göre, Çin'e ait 2 sahil güvenlik gemisi Japon ulusal kara sularını ihlal etti.

Gemiler, 25 Aralık öğle saatlerine kadar bölge civarında seyretti. Çin gemilerinin ihlal süresi 72 saat 45 dakika olarak kayda geçti. Bu süre, Japon hükümetinin 2012'de Senkaku Adaları'nı satın almasından bu yana, Çin'in en uzun süreli ihlali olarak dikkat çekti.

TARTIŞMALI ADALAR

Doğu Çin Denizi'nde, Japonya'nın "Senkaku", Çin'in de "Diaoyü" olarak adlandırdığı takımadalar, 5 ada ve 3 kayalıktan oluşuyor.

Mülkiyeti Japonya'da olan, Çin'in ise hak iddia ettiği, üzerinde kimsenin yaşamadığı adacıklar, uzun süredir egemenlik tartışmalarına neden oluyor.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
OpenAI Yeni
OpenAI Yeni "Canvas" Arayüzünü Kodlama Projeleri İçin Tanıttı

OpenAI, kullanıcıların kodlama projelerinde daha verimli çalışmasını sağlamak için yeni "Canvas" arayüzünü duyurdu.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu