USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Japonya, Et yiyen Bakteri İstilâsı Altında

Japonya'da "et yiyen bakteri" olarak olarak da bilinen A Streptococcus (GAS)'tan kaynaklanan bir salgın ortaya çıktı.

Japonya, Et yiyen Bakteri İstilâsı Altında
18-06-2024 21:33
Google News

Streptokokal ÖZETİ| toksik şok sendromu (STSS), A grubu streptokokların neden olduğu, şok ve organ yetmezliği ile kendini belli eden ağır bir klinik sorundur. Bu durum ortaya çıktığında ateş, deri döküntüsü, karın ağrısı, halsizlik, ani ateş, baş dönmesi gibi sorunlar belirebiliyor. A grubu streptokoklar, et yiyen bakteri olarak da biliniyor. 

Japonya Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre bu yıl tam 977 vaka kayıtlara geçerken ölümcüllük oranı ise yüzde 30'a yükselmiş durumda. Salgından en çok etkilenenler arasında ise 50 yaşın üzerindeki bireylerin yer aldığı belirtiliyor. 1999'dan beri kaydı tutulan vakaların rekoru geçen yıl 941 ile kırılmışken bu yıl o rekor şimdiden geride kalmış durumda.

Ölüm oranları yükseliyor

et yiyen bakteri

Geçtiğimiz yıl Japonya'da STSS nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısı 97 olarak açıklanmıştı. STSS, özellikle enfeksiyonun ilk 48 saatinde oldukça öldürücü olabilen bir hastalık. GAS bakterilerinin ürettikleri bir zehir nedeniyle toksik şoka neden olabiliyorlar. Bu şok sonucunda da organlar faaliyetlerini yerine getiremiyor. 

Uzmanlara göre STSS oldukça ölümcül olabilen bir durum ve her on hastadan üçü bu nedenle hayatını kaybediyor. Oldukça hızlı ilerleyen bu enfeksiyon, hemen tedavi edilmezse ilk 48 saat içinde ölümcül olabiliyor. Özellikle kronik hastalıkları olanlar ve bağışıklık sistemi zayıf kişiler bu enfeksiyondan etkileniyor. 


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Spotify'ın Sesli Kitap Hizmetine Yepyeni Özellikler Geldi
Spotify'ın Sesli Kitap Hizmetine Yepyeni Özellikler Geldi

Spotify, sesli kitap hizmeti için oluşturduğu yepyeni özelliklerini duyurdu. Bu özellikler, sesli kitap seven kullanıcılara oldukça etkileyici bir deneyim sunacak gibi görünüyor.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu