USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Japonya Adalet Bakanı, idamla ilgili sözlerinin infial yaratmasının ardından istifa etti

Japonya Adalet Bakanı Yasuhiro Hanashi, "Adalet Bakanlığı düşük profilli bir makam ve idam infaz emrine mühür basınca haberlere manşet olabiliyor" sözlerinin ülkede infial yaratmasının ardından istifa etti.

Japonya Adalet Bakanı, idamla ilgili sözlerinin infial yaratmasının ardından istifa etti
12-11-2022 14:13
Google News

ÖZETİ| Japonya Adalet Bakanı Yasuhiro Hanaşi, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir programda söyledikleriyle büyük tepki çekti. Bakan'ın "Adalet Bakanlığı 'düşük profilli bir makam' ve (idam) infaz emrine mühür basınca haberlere manşet olabiliyor" sözleri ülkede infial yarattı.

"İDAMI HAFİFE ALDIM"İdam mahkumlarının infaz emirlerinin verilmesindeki rolünü hafife alan ifadeleri sonrası Bakan Hanaşi istifasını sundu.Bakan Hanaşi, Japonya Başbakanı Kişida Fumio'ya sunduğu istifa mektubunda "İdamı hafife aldım ve kamuoyunun öfkesine maruz kaldım" ifadelerine yer verdi.

AĞUSTOS AYINDA GÖREVE GELMİŞTİHanaşi'nin halkın güvenini zedelediğini düşündüğünü söyleyen Başbakan Kişida, kendisini bu göreve tayin ettiği için ciddi sorumluluk hissettiğini belirtti. Japon Başbakan, ağustostaki kabine değişikliğinde görev verdiği Hanaşi'yi görevden aldığını, yerine eski Tarım Bakanı Saito Ken'i getirdiğini açıkladı.

BÜYÜK TEPKİ ÇEKTİGörev süresi boyunca herhangi bir idam infaz emri vermediği aktarılan Hanaşi'nin ifadeleri, hem iktidar hem muhalefet partilerinden sert tepki görmüştü.

Gözde Nur Bayar Gözde Nur Bayar Gündem Editörü Haberler.com - Dünya
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Mercedes-Benz G 580 Türkiye'de Tanıtıldı
Mercedes-Benz G 580 Türkiye'de Tanıtıldı

Mercedes-Benz, Türkiye pazarına tamamen elektrikli G 580 modelini sundu ve lansmanını Kapadokya’da gerçekleştirdi.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu