USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Japon politikacıdan Tayvan'a güvenlik desteği sözü

Japonya'nın iktidar partisi LDP politika şefi Koichi Hagiuda, Tayvan Cumhurbaşkanı Tsai Ing-wen'e güvenlik desteği sözü verdi.

Japon politikacıdan Tayvan'a güvenlik desteği sözü
10-12-2022 14:19
Google News

Tayvan ÖZETİ| Cumhurbaşkanı Tsai Ing-wen ve Japonya'da iktidardaki Liberal Demokrat Parti'nin (LDP) politika şefi Koichi Hagiuda bir araya geldi. Japon politikacı, Tayvan Cumhurbaşkanı Tsai Ing-wen'e Hint-Pasifik'te özgürlüğü sağlamak için güvenlik işbirliğini derinleştirme sözü verdi.

Reutersın haberine göre, Tayvan'ın başkenti Taipei'de gerçekleşen görüşme sonrası Tsai, "Son yıllarda Tayvan-Japonya ilişkilerinin daha da yakınlaştığını gördük. Gelecekte Tayvan, Japonya ile güvenlik gibi çeşitli alanlarda işbirliğini derinleştirmeye ve Hint-Pasifik bölgesinin özgürlüğünü, açıklığını ve istikrarını sağlamak için birlikte çalışmaya devam edecektir" açıklamasında bulundu.

Hagiuda, Tayvan'ın ortak değerlere sahip iyi bir dost olduğunu söylerken, "Tayvan, liberal demokrasi, temel insan hakları ve hukukun üstünlüğü gibi temel değerlerin yanı sıra yakın ekonomik ilişkileri ve kişisel alışverişleri paylaştığı Japonya'nın son derece önemli bir ortağı ve değerli bir dostudur. Bu bağlamda, birbirimize olan yardım ve işbirliğimiz zaman içinde gelişmiştir" ifadelerinde bulundu.

Tayvan-Japonya ilişkileriyle ilgili bir foruma katılmak üzere Taipei'de bulunan Hagiuda, Tsai'ye eski Devlet Başkanı Lee Teng-hui'nin mezarı başında saygılarını sunacağını da söyledi.

İki yıl önce yaşamını yitiren Lee Teng-hui, Tayvan'da özgür çoğulculuk doğrultusunda baskıcı yönetimi sona erdirdiği için "Bay Demokrasi" olarak adlandırılıyor.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Dünyanın yapay zekalı ilk aracı Xpeng P7+ yola çıktı!
Dünyanın yapay zekalı ilk aracı Xpeng P7+ yola çıktı!

Tasarımından yapay zeka destekli sürüş sistemine kadar birçok özelliğiyle dikkat çeken Xpeng P7+ ilk kez sahneye çıktı.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu