USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İzmir'de yangın felaketi! Bakan Yumaklı yangının çıkış sebebini açıkladı

İzmir'de Karşıyaka ve Bayındır ilçelerinde orman yangını devam ediyor. Yerleşim yerlerini etkileyen yangın nedeniyle 900 kişi tahliye edildi. Yangın bölgesine giden Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, yangının çıkış nedenini açıkladı.

İzmir'de yangın felaketi! Bakan Yumaklı yangının çıkış sebebini açıkladı
17-08-2024 01:32
Google News

Son ÖZETİ| dakika İzmir haberleri: İzmir'in Yamanlar Karatepe mevkiindeki ormanlık alanda dün akşam başlayan ve İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne ait 5 uçak, 15 helikopter, 46 arazöz, 10 su ikmal, 4 dozer ve 4 yer ekibi ile müdahale edilen yangın, kuvvetli rüzgarın etkisiyle büyüdü. 

Bölgeden dakika dakika gelişmeler haberimizde...

İzmir yanıyor! Alevler yerleşim yerlerine ulaştı... Felaket böyle görüntülendiİzmir yanıyor! Alevler yerleşim yerlerine ulaştı... Felaket böyle görüntülendi

'AN İTİBARİYLE ÜLKEMİZDE 72 YANGIN ÇIKTI, BUNLARIN 45'İ KONTROL ALTINDA'

01.02 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangın felaketinin yaşandığı İzmir'den son gelişmeleri aktarıyor.

Bakan Yumaklı'nın açıklamaları şu şekilde:

"Bugün itibariyle şu ana kadar ülkemizde 72 yangın çıktı. Bunların 45'i kontrol altında, 27'sine müdahale sürüyor. İzmir'de Karşıya ve Yamanlar'daki bilgiler vereceğim. Sabah vaktinde Bolu ve Manisa'da yoğun bir şiddetli rüzgarın olması buraları tekrardan alevlendirdi. Bolu yangını 12.41'de anızdan kaynaklı bir yangın çıktı. Bu yangını başlatanlar gözaltına alındı.

'İZMİR YANGININ ÇIKIŞ SEBEBİ PİKNİK ATEŞİ'

İzmir Yamanlar'da dün itibariyle 22.10'da yangın çıktı. Bugün saat 10.14'te söndürülen yangına yakın bir yerde yeni bir yangın çıktı. Her iki yangında orman alanında başladı.

Çıkış sebebi 3 kişinin piknik amaçlı yakmış olduğu bir ateş maalesef. Bu yangınlara 5 uçak, 11 helikopter, 540 kara aracı ve personellerimizi sevk ettik. Yamanlar mevkii konut alanına yakın olması sebebiyle 17 ev yandı.

Şu an için yerleşim yerlerini tehdit edici unsur yok.

'ÖDEMİŞ'TEKİ YANGINI İKİ ÇOCUĞUN SİGARA İÇERKEN ÇIKARDIĞI TESPİT EDİLDİ'

İzmir Ödemiş'te iki çocuğun sigara içerken çıkardığı bir yangın. Onlarda gözaltına alındı. İnanılmaz bir rüzgar var. Tek tarafa doğru da esmiyor. Bizi en çok uğraştıran şey bu. Çok şükür şu ana kadar herhangi bir can kaybı yok. Ekosistemdeki canlıları bahsetmiyorum. Onlar için gerçekten üzgünüm.

BAKAN YUMAKLI'DAN VATANDAŞLARA ÇAĞRI

Yarın ve Pazar gününe kadar çok düşük nem, çok yüksek şiddette rüzgar ve sıcaklık var. Mümkünse kapalı alanların dışında bir ateş yakılmasın. Evinizin dışında bir ateş yakmayın. Bir çakmak bile yakmayın. Tüm vatandaşlarımıza ikaz ediyorum, istirham ediyorum.

Dezenformasyon yapanlar maalesef öne çıkıyor. Hiçbir şekilde didişmeyeceğiz. Hiç kimseyle polemiğe girmiyoruz. Burada arkadaşlarımız bu yangını söndürmek için hayatlarını hiçe sayarak mücadele edecekler. Bizlerde onların yanındayız.

Şu anda herhangi bir sabotaj bulgusu yok. Bununla alakalı bir gelişme olursa Valiliğimiz gerekli bildirimleri yapacaktır. İncelemeler devam ediyor.

900 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

00.33 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya; Karşıya'da 800, Bayındır'da 100 olmak üzere toplam 900 vatandaşın tahliye edildiğini açıkladı. 

#İzmir’de meydana gelen orman yangınlarına müdahale çalışmaları aralıksız devam etmektedir.

️Karşıyaka ilçesinde yangının yerleşim yerlerini tehdit etmesi sebebiyle AFAD, Jandarma ve Polisimizin koordinesinde;

Sancaklı Mahallesinde 170 ,
Doğançay Mahallesinde 500,…

— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) August 16, 2024

78 KİŞİ YANGINLARDAN ETKİLENDİ

00.15 Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "İzmir'de meydana gelen orman yangınlarından 78 kişi etkilendi. Hastanelerimizde 29 kişinin tedavisi devam etmektedir. Bölgede 10 ambulans, 3 UMKE timi ve 42 sağlık personeli görevlendirildi" denildi.

BAKAN YUMAKLI İZMİR'E DOĞRU YOLA ÇIKTI

00.00 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir'deki yangın bölgesine gitmek üzere Ankara'dan yola çıktı. Bakan Yumaklı, afet bölgesindeki gelişmeleri yerinden takip edecek.

Yumaklı'nın yangının son durumu hakkında açıklama yapması bekleniyor. 

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI: YANGINLAR HENÜZ KONTROL ALTINA ALINMADI

23.15 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, İzmir'de yangın felaketiyle ilgili önemli bir açıklamada bulundu. Milli Savunma Bakanlığı'nın yangın söndürme çalışmalarına havadan destek verdiğinin vurgulandığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İzmir’deki orman yangınlarına havadan ve karadan müdahale devam ediyor.

Orman ekiplerinin yanı sıra AFAD, polis, jandarma, itfaiye, belediyeler aracılığıyla çalışmalar aralıksız sürüyor.

Milli Savunma Bakanlığı çalışmalara havadan destek verirken, 5 uçak, 15 helikopter, 46 arazöz, 10 su ikmal, 4 dozer ve 4 yer ekibi ile müdahale devam ediyor. Kuvvetli rüzgarın etkisiyle yangınlar henüz kontrol altına alınamadı." 

#İzmir’deki orman yangınlarına havadan ve karadan müdahale devam ediyor.

Orman ekiplerinin yanı sıra AFAD, polis, jandarma, itfaiye, belediyeler aracılığıyla çalışmalar aralıksız sürüyor.

Milli Savunma Bakanlığı çalışmalara havadan destek verirken, 5 uçak, 15 helikopter, 46…

— T.C. İletişim Başkanlığı (@iletisim) August 16, 2024

20.40 Yamanlar mevkisinde, 87 ev ve 45 iş yerinin boşaltıldığı, 16 evin yandığı, dumandan etkilenenler dışında herhangi bir ciddi yaralanma olayı ve can kaybı yaşanmadığı öğrenildi.

İZMİR'DE CİĞERLERİMİZ YANIYOR

Gündüz saatlerinde yaklaşık hızı saatte 80 kilometreyi bulan rüzgar nedeniyle hava araçları bir süre yangına müdahale edemedi. Yangın, kara ekiplerinin müdahalesine rağmen büyük bölümü makilik olan alana yayıldı.

Karşıyaka ilçesine bağlı Doğançay ve Sancaklı Mahalleleri ile Bayraklı ilçesine bağlı Onur Mahallesi'ndeki bazı evler ile bölgedeki bir hayvan barınağı tahliye edildi. Yangının bulunduğu bölgelere çıkan yollar trafiğe kapatıldı, jandarma ve polis güvenlik önlemi aldı.

Alevler bir süre sonra Örnekköy Sanayi Sitesi'ne kadar ulaştı. Yangın, buradaki geri dönüşüm fabrikası, mermer, kablo, ahşap işletmeler, mobilya atölyesi gibi birçok dükkana sıçradı.

Öğleden sonra rüzgarın şiddetini düşürmesi üzerine hava araçları yeniden çalışmaya başladı. Helikopter ve uçaklar, yoğun olarak alevlerin bulunduğu alana su bırakıyor.

Yangın halen Karşıyaka, Bayraklı ve Çiğli ilçesi sınırlarındaki ormanlık alanlar ile bazı yerleşim yeri ve sanayi sitesinde sürüyor. Şehrin birçok noktasından yoğun duman görülürken, ormanlık alanlara yakın bölgelerdeki bazı ev ve araçlar, sıçrayan yangın nedeniyle zarar gördü.

Yangın söndürme çalışmalarına, orman ekiplerinin yanı sıra belediyeler, polis, AFAD, jandarma personeli de araçlarıyla destek veriyor.

İZMİR VALİSİNDEN VATANDAŞLARA ÇAĞRI

İzmir Valisi Süleyman Elban, Karşıyaka'nın Yamanlar Mahallesi’nde başlayan yangının enerjisinin iyice düştüğünü ve riskin büyük ölçüde azaldığını belirterek, "Can kaybı ve yaralımızın olmaması en büyük tesellimizdir." dedi.

Elban, yaptığı yazılı açıklamada, Karşıyaka'daki yangın hakkında, "Karşıyaka ilçesi Yamanlar Mahallesi'nde çıkan yangınının enerjisi iyice düşmüş, risk büyük ölçüde azalmıştır. Can kaybı ve yaralımızın olmaması en büyük tesellimizdir." değerlendirmesinde bulundu.

Orman ekiplerinin yanı sıra AFAD, polis, jandarma, itfaiye, belediyeler aracılığıyla yangına hızlı bir şekilde müdahale edildiğini vurgulayan Elban, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımızın güvenliği sağlanmıştır. Yangından etkilenen vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarını karşılamak ve herhangi bir aksaklığa mahal vermemek için gerekli tüm tedbirleri almış bulunuyoruz. Bu zorlu süreçte, dayanışma içinde olmanın ve birbirimize destek vermenin önemini bir kez daha görüyoruz. Tüm vatandaşlarımızı, bu tür felaketlere karşı daha dikkatli olmaya ve yangın güvenliği konusunda bilinçli davranmaya davet ediyoruz. Bu yoğun mücadelede emeği geçen herkese teşekkür ediyor, bir daha böyle felaketlerin yaşanmamasını umut ediyorum. Tekraren tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun."


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Cama sıkı sıkıya tutunan teknoloji: Ecovacs Winbot W2 Omni inceleme!
Cama sıkı sıkıya tutunan teknoloji: Ecovacs Winbot W2 Omni inceleme!

Ecovacs’ın yenilikçi ürünü Winbot W2 Omni, cam temizliğinde devrim yaratıyor. Bu videomuzda, Ecovacs Winbot W2 Omni inceleme sizlerle.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu