USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

İsviçre Borsası'ndan Binance ve Coinbase'e rakip geliyor

İsviçre borsası SIX Group, Avrupa'da sadece kurumsal yatırımcılara yönelik bir kripto para ticaret platformu kurmayı planlıyor

İsviçre Borsası'ndan Binance ve Coinbase'e rakip geliyor
18-09-2024 12:23
Google News

İsviçre'nin ÖZETİ| önde gelen borsası SIX Group, kripto para piyasasında önemli bir adım atarak özellikle geleneksel finansal yatırımcıları kripto piyasasına çekmek için Binance ve Coinbase gibi devlerle rekabet edecek bir kripto para platformu kurmayı planlıyor.

SIX Group’un borsalar küresel başkanı Bjørn Sibbern, kripto paraların hızla büyüyen bir yatırım aracı olduğunu vurgulayarak, şirketin bu trendden faydalanmak istediğini belirtti. Sibbern, kurulacak platformun sadece kurumsal yatırımcılara hizmet vereceğini ve Avrupa’da bu alanda büyümeyi hedeflediklerini söyledi.

SIX Group, kripto piyasasında iddialı

İsviçre, kripto varlıkların ticareti ve saklanması konusunda sağlam bir yasal altyapıya sahip. Bu da ülkeyi Avrupa'da kripto dostu ülkelerden biri haline getiriyor. Diğer ülkelerde düzenleyici belirsizlikler devam ederken, İsviçre bu alanda öne çıkmış durumda.

SIX Group, halihazırda Singapur’da kripto türev ürünleri üzerine faaliyet gösteren bir platformu yönetiyor ve benzer bir modeli Avrupa’da da uygulamayı planlıyor. Ancak bu planın hayata geçirilip geçirilmeyeceği konusunda nihai karar henüz verilmedi.

Bu yeni platform, SIX Group’un büyüme stratejisinde büyük bir genişlemeyi temsil ediyor. 2024 yılında Avrupa'nın en büyük halka arzlarına ev sahipliği yapan SIX, bu hamle ile kripto piyasasında da iddialı bir oyuncu olmayı amaçlıyor.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Türki̇ye'ni̇n si̇ber güvenli̇k kalkanı USOM....
Türki̇ye'ni̇n si̇ber güvenli̇k kalkanı USOM....

Bakan Uraloğlu, dünya genelinde siber tehditlerin bir kez daha gündeme taşındığını belirterek, Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezinin çalışmalarının bu bakımdan stratejik öneme sahip olduğunu ifade etti.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu