USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İşte Türkiye'ye reva gördükleri sistem! 'Cumhurbaşkanı bazı kararları kendisi alabilir

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, altılı masanın cumhurbaşkanı adayının kukla olacağını itiraf edercesine, cumhurbaşkanının önemli olmayan konularda kendisinin karar alabileceğini söyledi.

İşte Türkiye'ye reva gördükleri sistem! 'Cumhurbaşkanı bazı kararları kendisi alabilir
07-01-2023 14:05
Google News

DEVA ÖZETİ| Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, T24 ekranlarında açıklamalarda bulundu. Seçime yaklaştığımız bu günlerde Türkiye'ye vaat ettikleri sisteme ilişkin konuşan Babacan, adeta Türkiye'yi nasıl bir çıkmaza sokacaklarını itiraf etti. 

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, dün sabah katıldığı bir canlı yayında Cumhurbaşkanının imza yetkisine eş şekilde 6 liderin imza yetkisi olacağını açıklamıştı. Türkiye'nin büyük bir kesiminden bu sözlere gelen tepkiler sürerken, tartışılacak bir çıkışta Kürtçe'yi anadil olarak anayasaya koymak istediği sözleriyle tepki çeken DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'dan geldi.

'TÜM TÜRKİYE'Yİ İLGİLENDİRMEYEN KARARLARI CUMHURBAŞKANI KENDİSİ ALABİLİR'

Altılı masanın ittifak ortaklarından Ali Babacan, muhalefetin olası cumhurbaşkanına ilişkin dikkat çeken sözler sarf etti. Babacan, cumhurbaşkanının önemli kararlarda altılı masanın rızasını almasının şart olduğunu belirterek, tüm Türkiye'yi ilgilendirmeyen, çok önemli olmayan konularda ise cumhurbaşkanının kendisinin karar alabileceğini söyledi. 

AK PARTİ'DEN TEPKİ

Babacan'ın sözlerine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'dan tepki geldi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Dağ, "İki gündür yapılan açıklamalar gösteriyor ki 6’lı Masa, siyaset masası olmayı beceremeyince “Vesayet masası” olmaya karar vermiş. Türkiye Cumhuriyeti’ne layık gördükleri, 6’lı masanın kuklası olan bir Cumhurbaşkanı. Bu şekilde ülke yönetebileceklerine inanıyorlar mı gerçekten?" dedi. 

 


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Binance Kurucusu Changpeng Zhao Artık Serbest
Binance Kurucusu Changpeng Zhao Artık Serbest

Changpeng Zhao, dört aylık hapis cezasını tamamlayarak serbest kaldı ve Binance'deki etkisi yatırımcılar için büyük önem taşıyor.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu