USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

İstanbul’daki Tarihi Eserler Hakkında İlginç Bilgiler

İstanbul’a gittiğinizde ya da orada yaşıyorsanız boş zamanlarınızda ziyaret edebileceğiniz sayısız tarihi eser var ama bunları gezerken oranın tarihi hakkında yeterli bilgi sahibi olmazsanız boş boş dolanmış olursunuz. İstanbul’daki tarihi eserler ve gezilecek yerlerden bazı

İstanbul’daki Tarihi Eserler Hakkında İlginç Bilgiler
04-04-2023 15:32
Google News

Antik ÖZETİ| Roma döneminden beri binlerce yıldır farklı medeniyetlerin en önemli şehirlerinden olan ve bu nedenle de pek çok farklı adla anılmış İstanbul, fethedildiği günden beri Türklerin önce başkenti sonra ise gözdesi olmuştur. İstanbul’daki tarihi eserler ve gezilecek yerler listesi yapalım desek emin olun günlerce okuyup aylarca gezeceğiniz bir cilt kitap ortaya çıkabilir.

Gelin bu yazımızda İstanbul’daki tarihi eserler ve gezilecek yerlerden bazılarına biraz farklı bir bakış açısıyla bakalım. Orada yaşıyorsanız ilk boş gününüzde ya da şehre ilk gittiğiniz zaman bu listedeki yerlere tek tek gidin ama öncesinde gittiğiniz yerin tarihini bildiğinizden emin olun. Derin araştırmalara dalmadan önce fikir sahibi olmanız için İstanbul’daki tarihi eserler hakkındaki bazı sıra dışı bilgileri sizin için anlattık.

İstanbul’daki tarihi eserler ve gezilecek yerler hakkında ilginç bilgiler:

ÇemberlitaşAyasofya CamiGalata KulesiTopkapı SarayıYedikule ZindanlarıAhrida SinagoguKapalıçarşıRumeli HisarıBozdoğan Su KemeriYoros KalesiYerebatan SarnıcıAlman Çeşmesi

Hz. İsa’nın mezarından alınan eşyalar saklı: Çemberlitaş

Çemberlitaş

İstanbul şehrini kuran kişi olarak bilinen Roma İmparatoru I. Konstantin adına tahmini 330 yılında yapılan Çemberlitaş, 8 bilezik kaidenin üst üste konması ile oluşmuştur. 3 metre çapında olan kaidelerin her biri 3 ton ağırlığındadır. İlk yapıldığında üzerinde imparatorun bir de heykeli bulunan Çemberlitaş’ın altında Hz. İsa’nın Kudüs’teki mezarın alınmış bazı eşyaların hala saklanmakta olduğu rivayet edilir. 

Kadim tapınakların izlerini taşıyor: Ayasofya Cami

Ayasofya Cami

532 - 537 yılları arasında Bizans İmparatoru I. Justinianus tarafından katedral olarak yaptırılan Ayasofya, Fatih Sultan Mehmed tarafından camiye dönüştürüldü. Cumhuriyet döneminde müze olan Ayasofya bugün cami olarak hizmet veriyor. Yapımında on binden fazla işçinin çalıştığı Ayasofya’nın bazı sütunları, taşları ve kapıları; çok daha eski ve kadim zamanlardan kalma tapınaklardan alınarak kullanılmıştır. 


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
TÜBİTAK ve KKB'den teknoloji iş birliği anlaşması
TÜBİTAK ve KKB'den teknoloji iş birliği anlaşması

TÜBİTAK ve Kredi Kayıt Bürosu, teknoloji geliştirme hedefiyle bir iş birliği protokolü imzaladığını duyurdu. İmza töreniyle resmiyet kazanan iş birliği kapsamında, finans sektörünün ve özel sektörün yararına teknoloji çözümleri üretilecek.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Asgari Ücret En Az Ne Kadar Olmalı?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu