USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İstanbul'da tarihi eser kaçakçıları yakalandı! 11 kişi gözaltına alındı

İstanbul'da Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerinin farklı ilçelerde düzenlediği operasyonda 11 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul'da tarihi eser kaçakçıları yakalandı! 11 kişi gözaltına alındı
28-09-2023 11:17
Google News
İstanbul'da ÖZETİ| Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerinin farklı ilçelerde düzenlediği operasyonda 11 şüpheli gözaltına alındı.Abone ol

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bazı şüphelilerin yasa dışı yollarla temin ettikleri tarihi eserleri ülke dışına satmak için fırsat kolladıkları bilgisi üzerine çalışma başlattı.

Kaçakçılara yönelik 12, 14, 17, 22 ve 26 Eylül tarihlerinde Gaziosmanpaşa, Üsküdar, Fatih, Kadıköy ve Bahçelievler ilçelerinde belirlenen adreslere baskın düzenlendi. Tarihi eser kaçakçılığı yaptıkları belirlenen 11 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Bu kişilere ait adreslerde yapılan aramalarda ise Urartular dönemine ait olduğu değerlendirilen 2 küp, kitap, el yazmaları, objeler, sikkeler, Osmanlı dönemine 24 ait tapu senedi, 128 mühür ve kalıbı, 2 bin 752 sikke ve kalıbı ele geçirildi. Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şubesi'ndeki ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılar, adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Nokia Telefonlar Avrupa Pazarından Çekiliyor
Nokia Telefonlar Avrupa Pazarından Çekiliyor

HMD, Avrupa pazarında Nokia markasıyla satışa sunduğu telefonları listelerden kaldırmaya başladı.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu