USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İstanbul'da motosikletli ve atlı kadın zabıtalar görev başında

İstanbul'da görev yapan motosikletli kadın zabıta ekipleri seyyar satıcı ve dilencilere müdahale ederken, atlı kadın zabıtalar ise turistik alanlarda devriye görevi yapıyor.

İstanbul'da motosikletli ve atlı kadın zabıtalar görev başında
12-10-2024 21:42
Google News

İstanbul ÖZETİ| Büyükşehir Belediyesinden (İBB) yapılan açıklamaya göre, Zabıta Daire Başkanlığında, kent trafiğinde problemlere hızlı ulaşabilmek için kurulan motosikletli ekipler içinde kadınlar da yer alıyor.

Avrupa ve Anadolu yakasında iki ayrı ekip olarak görev alan motosikletli kadın zabıtalar, yolda kalanlara yardım ederken, afet, sel gibi hızlı gidilmesi gereken yerlerde görev yapıyor. Motosikletli kadın zabıtalar ayrıca seyyar satıcı ve dilencilik yapanlara da anında müdahale ediyor.

Görevlerine 2 aylık yoğun bir eğitim sürecinin ardından başlayan motosikletli kadın zabıtalar, İstanbulluların takdir ve beğenisiyle görevlerini sürdürüyor.

Halihazırda 5 ekiple görev alan motosikletli kadın zabıta sayısının artırılması amaçlanıyor.

İBB'de 2020 yılında kurulan Atlı Zabıta Birimi ise başta Adalar olmak üzere İstanbul'un turistik mekanlarında devriye görevi yapıyor.

Atlı zabıta ekipleri, 2021 yılında kadın binicilerin de katılmasıyla, yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisini çekiyor. Turistlere danışmanlık hizmeti de veren atlı kadın zabıtaları kentin farklı noktalarında görebilmek mümkün.

 


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Tesla'nın robotaksi hamlesine Çin'den tokat gibi yanıt!
Tesla'nın robotaksi hamlesine Çin'den tokat gibi yanıt!

Çinli Google Baidu, robotaksi olarak hizmet verecek Yichi 06 modeli için ön siparişlere başladı. İşte detaylar.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu