Vaniköy'deki ÖZETİ| 'kaçak villa' ile ilgili sürpriz Adnan Oktar ayrıntısı
GALERİNİN DEVAMI sosyal medyada da tartışılan villa inşaatının kaçak yapıldığı iddiası üzerine; Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı ekipler sabah saatlerinde inceleme yapmak üzere bölgeye geldi.">polis ekiplerinin uyarısıyla sokakta yer alan kapı çalışanlar tarafından açıldı. ">villada çalışan inşaat işçilerinin ve çok sayıda görevlinin kaçak olduğu iddia edilen inşaatın çevresinde bulunduğu görüldü. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan edinilen bilgiye göre İBB'ye kaçak yapıyla ilgili uyarı yazısı gönderildiği, incelemeler sonrasında ise tutanak tutulduğu öğrenildi.
">“RUS İŞ İNSANINA AİT OLDUĞU İDDİA EDİLDİ"
Öte yandan, yapının yer aldığı alanda daha önce suç örgütü lideri Adnan Oktar'ın yıkılan villasının bulunduğu, Rus iş insanı Boris Borisenko tarafından satın alınan alana yeni bir yapı inşa edildiği iddia edildi.
">İBB'DEN AÇIKLAMA: 16 AĞUSTOS'TA MÜDÜRLÜK İŞLEM YAPTI
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Vaniköy'de orman arazisi içindeki villayla ilgili yazılı açıklama yaptı.
">gündeme gelen kaçak yapılaşmayla ilgili 16 Ağustos 2024 Cuma günü işlem yaptı. Mevzuata aykırı yapılaşmayla ilgili, yapı tatil tutanağı düzenledi. Kaçak yapılar yıkıldı. İnşaat sahası mühürlendi. İnşaat, faaliyetten men edilip, konu hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu" ifadelerine yer verildi.">BAKAN TUNÇ: RESEN SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTIR
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.
">olarak Türk Ceza Kanununun 184. Maddesi uyarınca 'İmar Kirliliğine Neden Olma' suçundan Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından resen soruşturma başlatılmıştır. Dünyanın göz bebeği İstanbul'umuzun doğasını bozacak hiçbir olumsuzluğa asla müsaade edilmeyecektir. Soruşturma titizlikle sürdürülmektedir." ifadeleri yer aldı.">Müdürü Maliki Ejder Batur, sosyal medya hesabından yapıyla ilgili yaptığı ilk açıklamada "Üsküdar Vaniköy'de Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi'nde birtakım izinsiz inşa faaliyetlerinin gerçekleştiği tespiti üzerine İl Müdürlüğümüzce inceleme başlatılmış olup, mezkur bölgenin İBB Boğaziçi İmar Müdürlüğü yetki sahası içerisinde olması nedeniyle gerekli cezai işlemlerin ivedilikle yapılması gerektiği konusunda uyarı yazısı ilgili kuruma iletilmiştir." ifadelerini kullanmıştı.">İNŞAAT DURDURULDU
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şunları paylaştı;
Söz konusu villa ile ilgili dikkat çeken bir ayrıntı ortaya çıktı
">kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçlarından toplamda 8 bin 463 yıl 4 aylık hapis cezası alan ve o tarihten bugüne kadar tutuklu yargılanan Adnan Oktar’ın söz konusu villanın kiracısı olduğu öğrenildi. ">O VİLLAYA OPERASYON YAPILMIŞTI
Hatta Adnan Oktar suç örgütüne yapılan operasyonda polis ekipleri bu villaya da baskın düzenlemiş, Oktar da örgütün üst düzey isimleri ile birlikte gizli geçitten geçerek kaçmaya çalışmıştı.
">İstanbul'un en nadide ilçelerinden Üsküdar'da yer alan Vaniköy'de SİT alanı olan ormanlık alanda inşaat skandalı yaşanıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluk alanında yükselen beton yapıya İBB göz yumarken Bakanlık harekete geçti. Söz konusu arazinin sahibi ise Rus uyruklu şahıs çıktı.
ÇİVİ ÇAKILMASI BİLE YASAK
Çivi bile çakılması yasak olan bölgede Rus oligark Boris Borisenko'ya ait olan arsada yükselen inşaata yapım izninin nasıl verildiği merak konusu oldu. Daha önce çığırtkanlık seviyesine varacak şekilde kaçak yapılarla mücadele edeceğini açıklayan İmamoğlu'nun ve usulsüz villanın yükseldiği Üsküdar'ın CHP'li yeni Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'ın bu yapıya nasıl müsaade ettiği ise adeta meçhul.
İstanbul Boğazı'nda, Üsküdar Vaniköy sırtlarında inşa edilen bir villa Türkiye'nin gündemine oturdu. Özellikle Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi'nde, yani çivi bile çakılmasının yasak olduğu bir alanda ağaçlar kesilerek dikilen bu kaçak villa inşaatının izninin nasıl alındığı merak konusu oldu.
İBB SORUMLULUĞUNDAKİ BÖLGEYE KAÇAK YAPI
Bölgedeki imar yetkisinin İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi Boğaziçi İmar Müdürlüğü'ne ait olduğu öğrenildi. Vaniköy'ün sırtına saplanan bu villa için İBB Boğaziçi İmar Şube Müdürlüğü tarafından dikkat çeken bir açıklama yapıldı.
Yapılan açıklamada inşaatın 16 Ağustos'ta mühürlendiği ifade edildi. Ancak inşaat alanındaki çalışmaların olay patlak verene kadar devam ettiği ve bakanlık ekiplerinin gelmesinin ardından durdurulan inşaatta çalışan işçilerin polis nezaretinde alandan çıkarıldığı öğrenildi.
AKILLARDA TEK SORU VAR: 16 AĞUSTOS'A KADAR NASIL GÖRMEDİLER?
Bu gelişmeler sonrası gözlerin çevrildiği İBB Boğaziçi İmar Şube Müdürlüğü, 16 Ağustos'ta kaçak yapıların yıkıldığını ve inşaat sahasının mühürlendiğini duyurdu. Ancak yapılan bu açıklama Rus oligark Boris Borisenko'nun üzerine tapulu alanda yapılan kaçak villayla ilgili İBB'ye yöneltilen eleştirileri dindirmedi. Birçok kişi yapılan bu açıklama sonrası "İBB Boğaz'da yükselen bu devasa inşaatı 18 Ağustos'a kadar nasıl görmedi?" sorusunu sormaya başladı.
İŞÇİLERE BİLE BİLGİ VERİLMEMİŞ
İşçiler, basın mensuplarına, inşaatın daha önceden mühürlendiği yönünde kendilerine herhangi bir bilgi verilmediğini ve bu sabaha kadar da çalışmalarına devam ettiklerini belirttiler. Çalışmalarını tamamlayan ekipler, inşaat alanından ayrılırken konuyla ilgili rapor hazırlanacağı öğrenildi.
RUS OLİGARKA PEŞKEŞ Mİ ÇEKİLDİ?
Kaçak villanın bulunduğu alanın daha önce organize suç örgütü elebaşı Adnan Oktar'a ait olduğu, geçtiğimiz yıl Rus iş adamı Boris Borisenko tarafından satın alındığı ortaya çıktı. İngiltere merkezli Pure Fueloil isimli şirketin sahibi olan Boris Borisenko'nun bu arazi ve villalar için 26 milyon dolar ödediği öğrenildi.
İMAMOĞLU VE DEDETAŞ BU İŞİN NERESİNDE?
Son olarak Çekmeköy'deki kaçak yapıların yıkımı için talimat veren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve usulsüz villanın yükseldiği Üsküdar'ın Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'ın İstanbul Boğazı'nın kalbine saplanan bu hançere nasıl göz yumdukları ise bilinmiyor. Hatırlanacağı üzere ikili, bir araya geldiklerinde sık sık tekne ile boğaz turu yapıyor.
BAKANLIK HAREKETE GEÇTİ, KAÇAK İNŞAATTA ÇALIŞMALARU DURDURDU
Öte yandan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı izinsiz inşaatın durdurulduğunu açıkladı. Alanın İBB sorumluluğunda olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "İstanbul Üsküdar Vaniköy Boğaziçi Öngörünüm bölgesindeki bir alanda, yasal düzenlemelere aykırı inşaat faaliyeti gerçekleştiği İl Müdürlüğümüzce tespit edilmiştir. İBB Boğaziçi İmar Müdürlüğü yetki sahası içerisinde bulunan alanda yapılan incelemede, meskenle ilgili kişiler tarafından herhangi bir yapı inşaat izin belgesinin Bakanlığımıza ibraz edilmediği ve ruhsatsız inşa faaliyetinin devam ettiği anlaşılmıştır. İnşaat, Bakanlığımız tarafından durdurulmuştur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.
Editor : Şerif SENCER