ÖZETİ| İsrail'in Gazze'ye yönelik katliamı 42 gündür aralıksız olarak sürerken, Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları'nın elinde 239 İsrailli esir bulunuyor. Sık sık İsrail'de protesto düzenleyip seslerini duyurmaya çalışan İsrailli esirlerin aileleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a devreye girmesi için bir mektup yazdı.
11 BÄ°N CAN KAYBI VAR, ONLARCA DA REHÄ°NE
Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı operasyon başlatmıştı. İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı. Okulları, evleri, camileri bombalayan İsrail sivillerin sığındığı hastaneleri de aralıksız vuruyor. 40 gündür süren katliamda Gazze'de 11 binden fazla insan can verdi, binlerce insan ise yaralı. Hamas'ın elinde ise operasyonlar sırasında esir alınan 239 İsrailli rehine bulunuyor.
SIK SIK EYLEM YAPIYORLAR
İsrailli esirlerin aileleri ve destekçileri, esir takası talebiyle bu süreçte sık sık Tel Aviv'de yürüyüş düzenliyor. Geçtiğimiz gün de esir aileleri ve onlara destek veren İsrailliler, Tel Aviv'de "Rehine Meydanı" adını verdikleri alandan, yaklaşık 55 kilometre uzaklıktaki Batı Kudüs'teki Başbakanlık Ofisine doğru yürüyüşe geçti. Yola çıkmadan önce Tel Aviv'de basın açıklaması yapan aileler, İsrailli hükümet yetkililerinin kendileriyle konuşmasını ve esirler için neden anlaşmaya varılamadığı konusunda yüzleşme talep ediyor. Aileler, "tüm esirleri kapsayan geniş çaplı esir takası anlaşması talep ettiklerini" vurguladı.
ERDOÄžAN'A DUYGUSAL MEKTUP
Bölgedeki gelişmeler dikkatle takip edilirken İsrailli esirlerin aileleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup yazdı. Erdoğan'dan yardım istenilen mektupta, "Sağlık durumlarından ve hayatta olup olmadıklarından bile haberimiz yok. Korkunç bir acının esiriyiz. Sizin de bildiğiniz gibi zaman çok önemli. Bu yüzden sizlere tüm gücünüzle rehinelerin hayatta olduğuna dair herhangi bir işaret vermeniz, tıbbi ihtiyaçlarını karşılamak için aracı olmanız ve derhal salıverilmelerini sağlamak için sizden insani bir istekte bulunuyoruz" denildi.
Editor : Åžerif SENCER