İsrail'in ÖZETİ| katliamı devam ediyor: 12. günde kan donduran kareler!
GALERİNİN DEVAMI İsrail savaş uçaklarının, Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki Nuseyrat Kampı'na düzenlediği saldırısı sonucu çok sayıda kişi yaralandı. ">SİYONİSTLER KUR'AN OKURKEN SALDIRDIGazze'nin Han Yunus kentine düzenlenen saldırı sırasında evinde Kur'an-ı Kerim okuduğu söyleyen Filistinli kadın enkaz altından sağ olarak çıkarıldı.
">Anadolu Ajansı tarafından görüntülendi.">İsrail ile Hamas arasındaki savaş İsrail teknoloji sektörünü etkiledi, yedek askerlerin askere çağrılması teknoloji girişimlerindeki personeli azalttı. Şimdilik savaşın teknoloji sektörü üzerindeki etkisi sınırlı, ancak çatışma genişlerse bu durum değişebilir.
İsrail teknoloji sektörü tek başına 6,000 aktif teknoloji girişimini içermekte ve Intel, Microsoft, Google, Apple, Meta, IBM, Cisco ve diğerleri dahil olmak üzere büyük ABD şirketlerinden araştırma ve geliştirmeye önemli yatırımlar görmektedir.
İSRAİL ABD MERKEZLİ TEKNOLOJİ ŞİRKETİNDEKİ KİŞİLERİ ASKERE ÇAĞIRDI
İsrail'de güçlü bir varlığı olan ABD merkezli siber güvenlik firması Armis, İsrailli çalışanlarının yaklaşık %5'inin İsrail ordusuna katılmak üzere yedeklerden çağrıldığını gördü.
Armis sözcüsü "İsrail'i savunmak için ön saflarda yer alan bu çalışanlara ek destek verildi ve biz de onları desteklemekten onur duyuyoruz. İsrail'deki iş dünyası ve yüksek teknoloji sektörleri, gerektiğinde gıda, ekipman ve kaynaklarla ek yardım ve destek sağlamak için bir araya geldi."
İŞGALCİ İSRAİL'İN TEKNOLOJİ SEKTÖRÜ ALARM VERİYOR
Araştırma şirketi Everest Group'un teknoloji hizmetleri araştırmaları iş lideri Yugal Joshi, İsrail ve Filistin topraklarındaki teknoloji sektörleri savaşın etkilerini yaşarken, diğer bölgelerin de dahil olması halinde teknoloji sektörünün etkisinin çok daha büyük olabileceğini söyledi.
SAVAŞIN TEKNOLOJİ SEKTÖRÜ ÜZERİNDE ÖNEMLİ ETKİLERİ OLABİLİR
Joshi, başta bulut sağlayıcıları olmak üzere ABD şirketlerinin Orta Doğu'da Mısır, Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelere yatırım yaptığını söyledi. Nitekim Amazon Web Services geçen yıl AWS Orta Doğu (BAE) Bölgesi'ni kurdu ve önümüzdeki 15 yıl içinde bölgeye 5 milyar dolar yatırım yapacak. Google da Mayıs ayında Katar'da yeni bir bulut bölgesi açtı.
ORTADOĞU'DA BÜYÜK BİR SAVAŞIN YAŞANMA RİSKİ TEKNOLOJİ DEVLERİNİ ETKİLEYEBİLİR
Joshi, İsrail ve Hamas arasındaki savaşın, büyük teknoloji şirketlerinin bulut altyapısı projeleri başlattığı bu komşu ülkelere sıçraması halinde, ya savaşın kendisi ya da potansiyel ABD etkisi nedeniyle yapılan işlerin çoğunun durabileceğini söyledi:
"Diyelim ki Orta Doğu ülkeleri bu işe karıştı -- ABD, Çin'e yaptığı gibi bazı teknoloji ihracat kısıtlamaları getirecek mi? Bundan etkilenen yüzlerce [işletme] olabilir" dedi.
Constellation Research'ün kurucusu ve baş analisti Ray Wang, CIO'ların bu tür çatışmaların kısa vadeli sonuçlarıyla başa çıkmaya hazır olduklarını, ancak tüm bölgenin çatışmaya girmesi durumunda "bunun farklı bir hikaye olduğunu" söyledi ve ekledi.
"Şu anda Dubai'den Suudi Arabistan'a ve Katar'a kadar Orta Doğu'da çok fazla para var. Orada devam eden çok fazla yatırım var. Bu, bu projelerin çoğunu raydan çıkaracaktır."
Editor : Şerif SENCER