USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İranlılar Van’da sandık başına gitti

Türkiye'de bulunan İranlılar, ülkelerindeki cumhurbaşkanlığı seçimi için 7 kentte sandık başına gitti. Van'daki İranlılar, Ticaret ve Sanayi Odası’nda kurulan sandıklarda oy kullanıyor.

İranlılar Van’da sandık başına gitti
28-06-2024 11:28
Google News

İran ÖZETİ| İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin 19 Mayıs’ta helikopter kazasında hayatını kaybetmesi sonrası, ülkede seçim kararı alındı. 4 adayın yarıştığı 14’üncü dönem Cumhurbaşkanlığı seçimi için İran İslam Cumhuriyeti’nin yanı sıra yurt dışında bulunan İranlılar da oylarını kullanıyor. Türkiye'de yaşayan İranlılar da, Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Erzurum, Trabzon ve Van'da kurulan 8 ayrı sandıkta oy kullanacak. Sabah saat 08.00'de başlayan oy kullanma işlemi saat 18.00'da sona erecek. Katılımın yoğun olması durumunda ise seçim süresinin uzayabileceği belirtildi.

Van'da Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı toplantı salonunda kurulan sandıkta oy kullanan İranlılar, bu seçimde çok umutlu olduklarını söyledi.

Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Fevzi Çeliktaş, İran İslam Cumhuriyeti’nde bugün çok önemli bir seçimin yapıldığını, bu seçim için Türkiye'de de 7 kentte kurulan 8 sandıkta oy kullanma işleminin yapıldığını, oda olarak da buna ev sahipliği yaptıklarını söyledi.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Steam'de Tüm Zamanların Eş Zamanlı Oyuncu Sayısı Rekoru Kırıldı
Steam'de Tüm Zamanların Eş Zamanlı Oyuncu Sayısı Rekoru Kırıldı

Steam, dün 36,9 milyon oyuncuya ulaşarak tüm zamanların rekorunu kırdı. Rekor, devam eden Yaz İndirimleri sırasında geldi.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu