USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İran'dan Avrupa'ya 'nükleer anlaşma' çağrısı: Yapıcı bir yol izlemeli, anlaşmanı

İran, Avrupalıların nükleer müzakereler için yapıcı bir yol izlemesi, geçmişin hatalarını düzeltmesi ve anlaşmanın önünü açmaya çalışması gerektiğini açıkladı.

İran'dan Avrupa'ya 'nükleer anlaşma' çağrısı: Yapıcı bir yol izlemeli, anlaşmanı
12-09-2022 13:34
Google News

İran ÖZETİ| Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, başkent Tahran’da bulunan bakanlık binasında yaptığı basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

Nasır Kenani, Almanya, İngiltere ve Fransa’nın ülkesinin Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) ile ilgili duruşunun müzakereleri tehlikeye attığına ilişkin ortak bildirisinin yanlış olduğunu ve yanlış bir zamanda yapıldığını savundu.

Kenani, mevcut müzakere sürecinde İran’ın anlaşmaya varmak için her türlü çabayı gösterdiğini öne sürerek, Batılı tarafların da yapıcı davranmasının beklendiğini kaydetti.

Kenani, UAEA’nın tekrarlanan raporlarına göre İran'ın nükleer faaliyetlerinin barışçıl olduğunun kanıtlandığını ifade ederek, üç Avrupa ülkesinin Viyana görüşmeleriyle ilgili açıklamasının yanlış olduğunu dile getirdi.

Kenani ayrıca, AB'nin "yapıcı bir yol" izlemesi gerektiğini söyleyerek, "Avrupalılar, geçmişin hatalarını düzeltmeli ve anlaşmanın önünü açmaya çalışmalıdır" dedi.

SİBER SALDIRI SUÇLAMALARINI REDDETTİ

Nasır Kenani, İran’ın UAEA ile yapıcı iş birliğini sürdürmeye hazır olduğunu aktararak, "İran'ın yükümlülükleri olduğu gibi hakları da var ve bu ikisi birlikte anlam buluyor" ifadelerini kullandı.

Kenani, Avrupa’nın enerji ihtiyaçlarına da değinerek, İran’ın enerji alanında önemli bir oyuncu olduğunu aktardı ve dünya piyasalarının ihtiyaçlarının bir kısmını karşılama kapasitesine sahip olduğunu söyledi.

Kenani, Arnavutluk'a yapılan siber saldırıyla ilgili ülkesine yönelik suçlamaları reddederek, İran’ın daha önce de Arnavutluk hükümetine, bu konuyla ilgili belirsizlikleri çözmede yardım etmeye ve teknik destek vermeye hazır olduğunu söylediğini aktardı.

www.idrak34.com
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Otomobil Markalarının İlk Arabaları Nasıl Görünüyordu?
Otomobil Markalarının İlk Arabaları Nasıl Görünüyordu?

Audi, Opel, Fiat… Günümüzün otomobil devlerinin yıllar önce ürettiği ilk otomobiller nasıl görünüyordu?

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu