USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İran'da kaosun şiddeti artıyor! Ayetullah Humeyni'nin evine molotof atıp, ateşe verdiler

İran'da Mahsa Amani'nin ölümü sonrası yaşanan olaylarda çok çarpıcı bir gelişme yaşandı. Eylemcilerin İran devriminin lideri Ayetullah Ruhullah Humeyni'nin baba evinin ateşe verdiği iddia edildi.

İran'da kaosun şiddeti artıyor! Ayetullah Humeyni'nin evine molotof atıp, ateşe verdiler
19-11-2022 00:03
Google News

ÖZETİ| İran'da Mahsa Amani'nin ölümü sonrası yaşanan protestolar aylardır sürüyor. Son olarak sosyal medyada, Ayetullah Humeyni'nin Humeyn kentindeki müzeye çevrilen baba evine benzeyen bir evin saldırıya uğradığı ortaya atıldı.

KAMERAYA YANSIDIGörüntülerde Humeyni'nin baba evi olduğu iddia edilen evin ateşe verildiği görülürken molotof kokteyli atılan binanın bir kısmının yandığı görüldü.

İRAN MEDYASI OLAY YALANLADIÖte yandan İran'ın yarı resmi Tesnim Haber Ajansı ise dün Humeyni'nin evinin yakınlarında az sayıda kişinin katıldığı bir gösteri yapıldığını ancak evin yakıldığına dair sosyal medyadaki iddiaların doğru olmadığını bildirdi.

İRAN'DA HALK NEDEN SOKAKTA?Tahran'da 13 Eylül'de "ahlak polisi" olarak bilinen İrşad devriyeleri tarafından "başörtüsü kurallarına uymadığı gerekçesiyle" gözaltına alındıktan sonra komaya girerek hastaneye kaldırılan 22 yaşındaki Mahsa Emini'nin, 16 Eylül'de yaşamını yitirmesi ülke yönetimine karşı protestolara yol açmıştı.

Haberler.com / Bilsay Özer - Dünya
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Yenilenebilir enerji sistemleriyle tasarruf sağlanarak hastaneye kaynak oluşturuluyor
Yenilenebilir enerji sistemleriyle tasarruf sağlanarak hastaneye kaynak oluşturuluyor

Kocaeli Üniversitesi Hastanesinin çatısına güneş panelleri yerleştirilmesi, iklimlendirme sisteminin otomasyonlu hale getirilmesi ve armatürlerin lede dönüştürülmesi sayesinde enerji tasarrufu sağlanıyor.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu