USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

iPhone Sahiplerine Yönelik Siber Saldırılar Arttı

Apple kullanıcılarına yönelik siber saldırıların artış gösterdiği tespit edildi. Yapılan açıklamaya göre saldırganlar, sahte e-posta ve SMS'lerle kullanıcılara dadanmaya başladılar.

iPhone Sahiplerine Yönelik Siber Saldırılar Arttı
06-07-2024 15:33
Google News

Siber ÖZETİ| güvenlik sektörünün önde gelen isimlerinden Symantec, Apple kullanıcılarını hedef alan yeni bir siber saldırı dalgası olduğunu açıkladı. Yapılan açıklamaya göre saldırganlar, Apple'a aitmiş gibi görünen e-postalar ve SMS'ler ile tüketicileri tuzaklarına düşürmeye çalışıyorlar. 

Symantec'in açıklamasına göre kullanıcılar, gönderilen e-posta ve SMS'lerde sahte sitelere yönlendiriliyorlar. Bu internet siteleri, kullanıcıların Apple hesaplarına ait bilgilerin girilmesini istiyor. Bilgilerini giren kullanıcılar, hesaplarını bilgisayar korsanlarına teslim etmiş oluyorlar. Evet, bu yöntem zaten uzun zamandır biliniyor ancak son dönemlerde yaygınlaşmış gibi görünüyor.

Saldırılardan korunmanın basit yolları var

Apple kullanıcılarına siber saldırı

Apple kullanıcılarına yönelik siber saldırılardan korunmanın oldukça basit birkaç yolu bulunuyor. Bunlardan bir tanesi, herhangi bir kaynaktan gelen bağlantılara girmemek ve buralarda bilgi paylaşmamak. Diğer yöntem ise tahmin edebileceğiniz üzere iki faktörlü kimlik doğrulamayı aktif hâle getirmek. Böylelikle siber saldırılardan korunabilir, verilerinizin ele geçirilmesini engelleyebilirsiniz.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Apple watchOS 11.0.1 Güncellemesini Yayımladı
Apple watchOS 11.0.1 Güncellemesini Yayımladı

watchOS 11.0.1 güncellemesi, batarya tüketimi ve dokunmatik ekran sorunları dahil olmak üzere çeşitli hata düzeltmeleri içeriyor.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu