USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

iPhone 17'de Yüksek Çözünürlüklü Selfie Kamerası Bulunacak - Webtekno

Apple'ın iPhone 17 serisinin selfie kamerasında önemli bir iyileştirme yapacağı iddia edildi. Evet, bu iyileştirme görüntü kalitesini artıracak ancak maliyetler de yükselecek gibi görünüyor.

iPhone 17'de Yüksek Çözünürlüklü Selfie Kamerası Bulunacak - Webtekno
04-01-2024 16:23
Google News

Deneyimli ÖZETİ| Apple analistlerinden Ming-Chi Kuo, şirketin geleceğe ilişkin planlarıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 2025 yılında piyasaya sürüleceği düşünülen iPhone 17 ile ilgili konuşan Kuo, Apple'ın önemli yükseltmeler yapacağını belirtti. Ancak bu yükseltmeler, Apple'ın maliyetlerini de artıracak. Yani iPhone 17, okkalı bir zamla karşımıza çıkabilir.

Apple, iPhone 15 serisinde 12 MP çözünürlük sunan, 5P lense sahip bir selfie kamera tercih etti. Genel kanı, bu kameranın iPhone 16'da da kullanılacağı yönünde. Ancak iPhone 17'ye geldiğimizde ise selfie kamerada büyük bir iyileştirme yaşanacak. Ming-Chi Kuo, şirketin bu modelde 24 MP çözünürlüklü bir sensör ve daha fazla ışık alımını sağlayan 6P lens tercih edeceğini söylüyor. Eğer bu gerçekleşirse tüketiciler, iPhone'larda eşi benzeri görülmemiş bir selfie deneyimi yaşayacak.

Apple, ilk kez 24 MP selfie kamerası sunacak ama...

iPhone 17

*Konsept tasarım.

Ming-Chi Kuo'ya göre Apple'ın lens üreticilerinden biri olan Genius, marka için çalışmaya devam edecek. Ancak bu kez hem Genius'u hem Apple'ı hem tüketiciyi ilgilendiren bazı zorluklar meydana gelecek. Kuo, 12 MP+5P lens ile 24 MP+6P lens arasında yüzde 100 ila yüzde 120 arasında maliyet artışı yaşanacağını söylüyor. Apple'ın kâr marjından mı vazgeçeceği yoksa zam kararı mı alacağını o günler geldiğinde göreceğiz.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
One UI 7'nin Beta Sürümü Herkese Gelecek!
One UI 7'nin Beta Sürümü Herkese Gelecek!

Samsung, çok beklenen One UI 7'nin beta sürümünün ilk başta açıklananın aksine sadece geliştiricilerle sınırlı kalmayacağını, herkese geleceğini duyurdu.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu