USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

iOS 18 kurmadan önce bir daha düşünün: Geri dönüşü yok

Apple, iOS 17'ye dönüş yolunu kapattı. Buna göre iOS 18 yüklemiş kullanıcıların, sürüm düşürmesi mümkün olmayacak.

iOS 18 kurmadan önce bir daha düşünün: Geri dönüşü yok
24-09-2024 12:42
Google News

Apple, ÖZETİ| iPhone 16 lansmanıyla birlikte iOS 18 kararlı sürümünü erişime açtı. Buna göre milyonlarca iPhone kullanıcısına yeni işletim sistemi sunulmaya başladı. Ancak şirket, yeni sürümden iOS 17'ye geri dönüş yolunu kapattı. Yani cihazı iOS 18'e güncelledikten sonra iOS 17.7 gibi eski sürümlere dönülemeyecek.

Apple, iOS 17'ye dönüş yolunu kapattı

Apple, geçtiğimiz hafta tanıttığı ve özelleştirilebilir ana ekranlar, gelişmiş mesajlaşma gibi önemli yenilikler sunan iOS 18 ile kullanıcılarını heyecanlandırmıştı. Bu kapsamda şirket, yeni işletim sisteminin yayınlanmasının ardından iOS 17 imza sürecini durdurarak kullanıcıların eski sürüme geri dönmesini engelliyor.

Apple genellikle yeni bir iOS sürümü yayınladıktan sonra bir süreliğine önceki sürümü “imzalamaya” devam ediyordu. Bu sayede kullanıcılar, yeni sürümde karşılaşabilecekleri hata veya uyumsuzluklara karşı eski sürüme geri dönebilirdi. Ancak iOS 17 için bu süreç sona erdi.

iPad'leri bozuyor: Apple, iPadOS 18'i geri çekti!

iPad'leri bozuyor: Apple, iPadOS 18'i geri çekti!

iPadOS 18, M4 iPad Pro'ları bozduğu için geri çekildi. Apple güncellemeyi yayınladıktan iki gün sonra iptal etti.

Bu durum ise iOS 18'deki sorunlardan kaçınmak veya henüz güncellenmemiş uygulamaları kullanmaya devam etmek isteyen kullanıcılar için büyük bir sorun. iOS 18'e geçen kullanıcılar artık yeni işletim sisteminde kalmak zorunda.

Apple şimdilik tek istisnayı iPadOS 18 güncellemesinin ardından kilitlenme sorunları yaşayan M4 iPad Pro kullanıcılarına uyguluyor. Şirket, bu cihazlar için iPadOS 17.7'ye geri dönme imkanı sunmaya devam ediyor. Hatta iPadOS 18'in geri çekildiğini hatırlatmak gerekiyor.

Güncelleme konusunda kararsız kalan iPhone sahipleri, iOS 17.7'de kalmaya devam edebilir. Ancak iOS 18'in sunduğu yeniliklerden faydalanmak isteyenlerin sorunlara karşı hazırlıklı olması gerekiyor.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Borsa ve Kripto Paralara Vergi Gelip Gelmeyeceği Açıklandı
Borsa ve Kripto Paralara Vergi Gelip Gelmeyeceği Açıklandı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, borsa ve kripto paralara vergi gelip gelmeyeceği ile ilgili konuştu.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu