USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Instagram'da NFT Oluşturulup, Satılabilecek!

Instagram, birkaç ay önce kullanıma sunduğu NFT desteğinin kapsamını genişletiyor. Kullanıcılar bundan sonra, Instagram üzerinden NFT oluşturup, bunları satabilecek...

Instagram'da NFT Oluşturulup, Satılabilecek!
03-11-2022 22:57
Google News

Dünyanın ÖZETİ| en popüler sosyal ağlarını bünyesinde taşıyan Meta'nın patronu Mark Zuckerberg, Mart 2022'de bir açıklama yapmış ve Instagram'a NFT desteği geleceğini resmen açıklamıştı. Geçtiğimiz aylarda ise bu açıklama gerçek olmuş ve Instagram, "dijital koleksiyon ürünleri" isimli bir özellik adı altında NFT desteği vermeye başlamıştı.

Meta'dan gelen son haberler, Instagram'ın NFT desteğinin kapsamının genişleyeceğini gözler önüne serdi. Öyle ki kullanıcılar, bundan sonra Instagram üzerinden NFT oluşturup, bunları satabailecekler. Instagram'ın yeni hamlesi, platformun kripto para dünyasına resmen girişi olarak da yorumlayabiliriz. Zira platform, bundan sonra NFT pazarı gibi kullanılabilecek.

Kullanıcılar, bir dokunuş ile NFT satın alabilecek!

Instagram

Meta tarafından yapılan açıklamalara baktığımızda, özelliğin oldukça basit bir çalışma prensibine sahip olduğunu görüyoruz. NFT paylaşımı yapan diğer kullanıcıların dijital koleksiyon ürünlerini inceleyecek olan bir kullanıcı, "Satın Al" butonunu kullanarak NFT satın alma işlemini gerçekleştirecek. Satın alınan NFT, daha önceden tanımlanmış olan MetaMask cüzdanında saklanacak. Şirket, NFT oluşturmak isteyen kullanıcıların ilk aşamada Polygon isimli blockchain ağını kullanacağını söylüyor.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Nissan, Honda ve Suzuki 200 bin aracı geri çağırıyor! İşte sebebi
Nissan, Honda ve Suzuki 200 bin aracı geri çağırıyor! İşte sebebi

Nissan, Honda ve Suzuki Japonya'da 200 bin'den fazla aracı geri çağırıyor. Peki hangi modeller etkileniyor?

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu