USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

İnsan Beynindeki Kanalizasyon Sistemi Görüntülendi

İnsan beyninin kanalizasyonu olarak anılan bölge, tarihte ilk kez görüntülendi. İşte bu heyecanlandıran keşifle ilgili detaylar...

İnsan Beynindeki Kanalizasyon Sistemi Görüntülendi
10-10-2024 11:07
Google News

ABD'nin ÖZETİ| Oregon eyaletinde hizmet vermekte olan Oregon Health & Science University bünyesinde çalışmalarını sürdüren bir grup bilim insanı, insan beyninin "kanalizasyon sistemini" görüntülemeyi başardı. Tıp dünyasında ilk kez gerçekleşen bu olay, bazı hastalıklar için önem arz ediyor olabilir.

Bilim insanları, 2012 yılında fare beyinlerini incelemiş, bir kanalizasyon sistemi olduğunu tespit etmişlerdi. Daha sonra yapılan incelemelerde, bu sistemin benzerinin insanlarda da bulunduğu tespit edilmişti. İşte yapılan son çalışma ile insan beyni ile ilgili bir keşif daha yapılmış oldu.

"Kanalizasyon sistemi", tam olarak nasıl çalışıyor?

insan beyninin kanalizasyon sistemi görüntülendi

Beynimiz, çevresini saran beyin omurilik sıvısı ile çevrelenmiştir. Beyin omurilik sıvısı, beyni çevresel etkilerden korumanın yanı sıra, besinleri beynin içine aktarır. Buna paralel olarak beyinde biriken atıklar da yine beyin omurilik sıvısı ile dışarı atılır. Yapılan çalışma, bu karmaşık sürecin nasıl çalıştığını, atıkların beyin dışına nasıl gönderildiğinin görüntülenebilmesini sağladı. İşte yukarıdaki fotoğrafta kırmızı oklarla gösterilmiş noktalar, insan beyninin sıhhi tesisatı.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Şarkı Söylerken Aksan Nasıl Yok Oluyor?
Şarkı Söylerken Aksan Nasıl Yok Oluyor?

Bazı sanatçıların şarkı söylerken ne kadar muazzam bir hitabeti olduğunu biliyoruz. Peki ya aynı durum konuşmaları için de geçerli mi?

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu