USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

İmamoğlu'ndan 'deprem' pişkinliği! Peki bu zamana kadar ne yaptı?

Marmara'da yaşanacak 7 üzerindeki bir depremin felakete yol açacağını söyleyen CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 'büyük bedeller ödetecek bir deprem' diye niteledi. Ancak İmamoğlu'nun icraatlerinin aksi yönde olması dikkat çekiyor.

İmamoğlu'ndan 'deprem' pişkinliği! Peki bu zamana kadar ne yaptı?
20-08-2024 18:22
Google News

Haber7

İstanbul ÖZETİ| Planlama Ajansı (İPA) ve Marmara Belediyeler Birliği tarafından ‘17 Ağustos’un Çeyrek Asır Ardından’ programı düzenlendi. Programda CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu' da konuştu. CHP'li İmamoğlu, "Marmara'daki deprem, sadece İstanbul'un değil, Türkiye'nin depremidir. Ülkenin herhangi bir yerindeki acı bizim acımızdır, ama bu deprem özellikle Türkiye'nin meselesidir." dedi.

Ayrıca İmamoğlu, "Baktığınızda insanların geldiği yerler itibariyle, okunan üniversiteler itibariyle, üretim ve tedarik zincirleri, ticaret ilişkileri itibariyle Türkiye'nin her yerindeki insanımıza çeşitli oranlarda büyük bedeller ödetecek bir depremdir, İstanbul’da ya da Marmara’da yaşanacak deprem." ifadesini kullandı.

1,3 MİLYON RİSKLİ KONUT VAR

İstanbul Planlama Ajansı'nın (İPA), Marmara Depremi'nin 25. yıl dönümünde İstanbul’un depreme hazırlık sürecini ele alan raporunu yayınladı. 

Raporu sosyal medya hesabından paylaşan İPA Başkanı Dr. Buğra Gökce, kentte yaşanacak 7.5 şiddetindeki bir depremde yüzde 20 ağır hasar olacağını ve 6,8 milyon konutun yaklaşık 1,3 milyonunun riskli olduğuna dikkat çekti.

CHP ve türevlerinin kentsel dönüşüm karşıtlığı Türkiye'ye ağır bedel ödetti!CHP ve türevlerinin kentsel dönüşüm karşıtlığı Türkiye'ye ağır bedel ödetti!

PEKİ İMAMOĞLU BU ZAMANA KADAR DEPREMLE İLGİLİ NE YAPTI?

İmamoğlu yönetimi, geçtiğimiz dönemde medyaya yansıyan bilgilere göre 5 yılda sadece 5 bin 925 konut üretebildi. 

100 BİN KONUT SÖZÜNÜ UNUTTU

İBB Başkanı İmamoğlu, her yıl 20 bin olmak üzere 5 yılda 100 bin konut yapma vaadinde bulunmuştu. Ancak bu sözünü yerine getirmedi. 

2019-2024 döneminde 5 bin 925 konut inşa ettiği belirtilen İmamoğlu'nun resmi sitesinde 10 bin konut sözü verdiğini ve 12 bin konut teslim ettiğini ifade edildi. 2024-2029 dönemi için ise İmamoğlu, 50 bin konut vaadinde bulundu. 

Ancak İmamoğlu'nun resmi internet sitesinde yer alan "Neler Yaptık" sayfasında 10 bin 39 hane ve iş yeri yapıldığı belirtiliyor.

İşte İstanbul’u bu zihniyet yönetiyor: “Kentsel Dönüşüm beni irite ediyor!”İşte İstanbul’u bu zihniyet yönetiyor: “Kentsel Dönüşüm beni irite ediyor!”

DEPREM BÜTÇESİ REKLAMA GİTTİ

İmamoğlu, göreve gelir gelmez kentsel dönüşüm bütçesini yaklaşık yüzde 65 oranında kısıtladı. İmamoğlu, deprem bütçesini 5 yılda bütçenin %5’ini aşan rakamlardan, %1 seviyelerine düşürdü.

2018'de bütçenin yüzde 5,5'ini kentsel dönüşüme ayrılırken, 2021'de yüzde 0,89'u, 2022'de yüzde 1,13'ü ve 2023'te de yüzde 1,59'u 2024'te ise yaklaşık yüzde 1'i kentsel dönüşüme ayrıldı. 

2023 bütçesinde ise reklam için 849 milyon TL, deprem için ise 492 milyon TL kaynak ayırdı.

Yüzde 5'lik deprem bütçesini yüzde 1’e indirdi! 'Ekrem'in elinde sihirli değnek yok'Yüzde 5'lik deprem bütçesini yüzde 1’e indirdi! "Ekrem'in elinde sihirli değnek yok"

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ ENGELLEMEK İÇİN 27 DAVA AÇILDI

CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP’li İBB meclis üyelerinin kentsel dönüşümleri engellemek için birçok ilçede 43 ayrı dava açtığı tespit edildi. İBB, Esenler, Beyoğlu, Gaziosmanpaşa ve Tuzla ilçelerinde davalar açarak kentsel dönüşümün önünü kestiği belirlendi. CHP’li meclis üyelerinin eski binaların yenilenmesini frenlemek için Üsküdar’da 10, Gaziosmanpaşa, Esenler ve Beyoğlu’nda 9’ar, Tuzla’da 8 olmak üzere toplamda 27 ayrı dava açtığı öğrenildi. 

CHP’nin ‘arka bahçesi’ gibi çalışan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nin (TMMOB) İstanbul’daki kentsel dönüşümü engellemek için açtığı dava sayısı ise Gaziosmanpaşa’da 7, Tuzla, Esenler ve Beyoğlu'nda 2'şer dava olmak üzere 13 dava açtığı kayıtlara geçti.

CHP'nin 'takoz siyaseti' ağır bedel ödetmişti: İstanbul'da kentsel dönüşüme 43 dava!CHP'nin 'takoz siyaseti' ağır bedel ödetmişti: İstanbul'da kentsel dönüşüme 43 dava!

AK PARTİ 21 YILDA NE YAPTI? 

AK Parti'nin 2022'de yayımladığı verilere göre; İstanbul'da kentsel dönüşüm projesi kapsamında 42 bin 694 konut inşa edildi. 

Ayrıca AK Parti hükümeti, TOKİ öncülüğünde gerçekleştirilen Planlı Kentleşme Konut Seferberliği kapsamında sadece İstanbul'da 254 bin 499 konut yaptı.

CHP'DEN 'RANTSAL DÖNÜŞÜM' ALGISIYLA ENGELLEME

"Rantsal dönüşüm" adı altında kentsel dönüşüme karşı çıkan CHP, 6 Şubat depremlerinde ağır bedeller ödetti. Birçok proje CHP'nin "rantsal dönüşüm" ifadeleriyle akamete uğratıldı veya geciktirildi.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Steam'de 6 oyun ücretsiz oldu! Kütüphaneye eklemek için son fırsat
Steam'de 6 oyun ücretsiz oldu! Kütüphaneye eklemek için son fırsat

Steam'de 6 oyun ücretsiz oldu. Aksiyon dolu nişancı oyunlardan bağımsız oyunlarına birçok yapımı ücretsiz olarak kütüphanenize ekleyebilirsiniz.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu