USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İmamoğlu, LGBT dayatması 'Roblox'a sahip çıktı! Yarkadaş: Çocuk istismarına açık bir mecra

Çocukların istismarına neden olacak içerikler barındırması nedeniyle oyun platformu Roblox'a erişim engeli getirildi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 'Roblox'a sahip çıkarak, 'Akıl alır gibi değil' diyerek neden kapatıldığını sorguladı.

İmamoğlu, LGBT dayatması 'Roblox'a sahip çıktı! Yarkadaş: Çocuk istismarına açık bir mecra
08-08-2024 02:23
Google News

Ulaştırma ÖZETİ| ve Altyapı Bakanlığı, çevrim içi oyun platformu Roblox.com'un Türkiye'de erişime kapatılmasının, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan soruşturma sonucunda Adana 6. Sulh Ceza Mahkemesi'nin kararıyla yapıldığını belirtti.

ÇOCUK İSTİSMARINA NEDEN OLABİLECEK İÇERİKLER BARINDIRIYOR

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Bilişim Suçları Bürosu, çocukların istismarına neden olacak içerikler barındırması tespiti üzerine www.roblox.com/tr internet sitesi ve uygulama marketlerindeki linklerine erişimin engellenmesine karar verilmesini talep etti.

Hakimlik, İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun'un, "Yaşam hakkı, kamu düzeninin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi veya genel sağlığın korunması gibi sebeplerinden birine bağlı olarak hakimin erişim engeli kararı alabileceği"ni öngören 8/A1'nci maddesi gereğince www.roblox.com/tr internet sitesi ve uygulama marketlerindeki linklerine erişimin engellenmesine karar verdi.

"OYUN" ADI ALTINDA EŞCİNSELLİK ÖZENDİRİLİYOR

Yasak kararının ardından sosyal medyada yapılan paylaşımlarda Roblox'un mide bulandıran yüzü gözler önüne serildi. Paylaşımlarda, oyun adı altında çocukların gizli sanal odalarda cinsel ilişki partilerine davet edildiği, eşcinselliğin özendirilerek LGBT propagandası yapıldığı görüldü.

İMAMOĞLU 'LGBT' PROPAGANDASI YAPILAN ROBLOX'A SAHİP ÇIKTI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, LGBT sapkınlığıyla çocukların istismar edildiği bir platform haline gelen Roblox'a adeta sahip çıktı.

Instagram’dan sonra, 15 milyondan fazla kullanıcısı olan ve kullanıcıların oyun geliştirebildikleri çevrimiçi oyun platformu #Roblox'a da erişim yasağı gelmiş olması akıl alır gibi değil. Bu kararları verenler yeni dünyadan, ekonomiden, teknolojiden bihaber akıllar.

— Ekrem İmamoğlu (@ekrem_imamoglu) August 7, 2024

"AKIL ALIR GİBİ DEĞİL"

İmamoğlu açıklamasında, "Instagram’dan sonra, 15 milyondan fazla kullanıcısı olan ve kullanıcıların oyun geliştirebildikleri çevrimiçi oyun platformu #Roblox'a da erişim yasağı gelmiş olması akıl alır gibi değil. Bu kararları verenler yeni dünyadan, ekonomiden, teknolojiden bihaber akıllar." ifadelerini kullandı.