USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İlber Ortaylı 'Bir asır sonra TBMM'nin bu ruhi yapısını hâlâ özlüyoruz' diyerek kıyas

Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 103. yıldönümünde dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. Ortaylı yazısında, Muhalif gruptan tenkidi yükselten hiç kimse ne azalıktan atılmıştır ne de hakkında soruşturma açılmıştır. Bugün, bi

İlber Ortaylı 'Bir asır sonra TBMM'nin bu ruhi yapısını hâlâ özlüyoruz' diyerek kıyas
23-04-2023 11:17
Google News

TBMM’nin ÖZETİ| açılışının 103. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın yıldönümü nedeniyle Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, "Meclisimizin 103.yılı... İstiklal ruhuyla istikbale" başlığıyla dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

İktidara yakınlığıyla bilinen Hürriyet gazetesindeki yazısında Ortaylı, "Muhalif gruptan tenkidi yükselten hiç kimse ne azalıktan atılmıştır ne de hakkında soruşturma açılmıştır. Bugün, bir asır sonra Büyük Millet Meclisi’nin bu ruhi yapısını hâlâ özlüyoruz" ifadelerine yer verdi. 

Ortaylı yazısının ilgili bölümünde özetle şunları kaydetti:

"Büyük Millet Meclisi Hükümeti’nin en önemli sorunlarından birisi öksüz ve yetim kalan çocuklardır. İstiklal Savaşı’nın önemli acılarından biri çocukların durumuydu. Uzun süren bir büyük savaşın kalıntılarını yaşayan memlekette bu mücadele devam ediyordu. Çıkarılan kanunlara uyulması, halkın olağanüstü vergileri kabul etmesi, harfiyen riayet etmesi ve milli müdafaanın gereklerini istisnasız yerine getirmesi Büyük Millet Meclisi Hükümeti’nin en büyük başarısıdır. Muhalif gruptan tenkidi yükselten hiç kimse ne azalıktan atılmıştır ne de hakkında soruşturma açılmıştır.

Bugün, bir asır sonra Büyük Millet Meclisi’nin bu ruhi yapısını hâlâ özlüyoruz. Bizce özlemin hep devam etmesi lazım. Bir devletin ve sistemin kuruluşundaki ruh, yaşadığı, kutsandığı derecede istikbale emin adımlarla yürünür. Bu bayrama 1927’den itibaren Milli Hâkimiyet Bayramı değil aynı zamanda Çocuk Bayramı deniliyor. Çünkü çocuklar bu vatanın ana unsuru olarak düşünülmelidir. Bu ilkeyi son depremin acı kalıntıları arasında da aklımızda her an tutmaktan vazgeçmemeliyiz."


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Google Haritalar’da Bulanıklaştırılmış 9 Gizemli Konum
Google Haritalar’da Bulanıklaştırılmış 9 Gizemli Konum

Google Haritalar ile dünya parmaklarımızın ucuna geliyor, istediğimiz yeri anında görebiliyoruz. Ancak durun! İşler bu kadar basit değil çünkü nokta atışı bile yapsanız Haritalar size o konum hakkında detay vermiyor.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Asgari Ücret En Az Ne Kadar Olmalı?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu