USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Huawei, TrueSense sağlık izleme sistemini duyurdu!

Huawei, geleceğin giyilebilir cihazlarına yönelik yeni bir sağlık izleme sistemi olan TrueSense sistemini tanıttı.

Huawei, TrueSense sağlık izleme sistemini duyurdu!
29-08-2024 07:07
Google News

Huawei, ÖZETİ| Çin'de düzenlediği bir etkinlikte, geleceğin giyilebilir cihazlarına yönelik yeni bir sağlık izleme sistemi olan TrueSense ‘i tanıttı. Huawei'ye göre bu inovatif sistem, sağlık izleme alanında yeni bir standart oluşturacak. Peki ne işe yarıyor? Detaylar haberimizde…

Huawei, TrueSense sağlık izleme sistemini yeni standart mı oluyor?

TrueSense, solunum hızı, SpO2 (kan oksijen seviyeleri), vücut sıcaklığı, kan basıncı ve kalp atış hızı gibi verileri toplamak için sensörlerden gelen verileri birleştiriyor. Bu sensörler, Huawei'nin önceki giyilebilir cihazlarında da mevcut olmasına rağmen, şirket bu kez verilerin daha doğru, kapsamlı ve Huawei ekosistemi içinde daha verimli kullanıldığını belirtiyor.

YouTube videoSDNShiftdelete.net

Huawei'nin hangi cihazların TrueSense ile piyasaya sürüleceğini henüz açıklamamasına rağmen, bir sonraki ay tanıtılması beklenen kan basıncı odaklı Watch D2‘nin bu teknolojiyi ilk kullanan cihazlardan biri olacağı düşünülüyor. Ayrıca, Watch GT 5 için bir teaser da yayımlandı, bu da bu modelin de TrueSense ile donatılabileceğini gösteriyor.

Apple Watch'tan Huawei Watch'a geçmek?

Apple Watch'tan Huawei Watch'a geçmek?

Huawei Akıllı Giyilebilir ve Sağlık Ürünleri Hattı Başkanı Rico Zhang, bu sağlık gelişiminin kullanıcıları daha sağlıklı yaşam tarzlarına yönlendireceğini belirtti. Yeni “Health Glance” özelliği, kullanıcıların sadece 60 saniye içinde 10'dan fazla sağlık göstergesini ölçmesine olanak tanıyacak. Bu göstergeler arasında bilinen kalp atış hızı veya EKG'nin yanı sıra, akciğer fonksiyonu, enfeksiyon riski, uyku apnesi ve hiperglisemi riski gibi daha az bilinen ölçümler de bulunuyor.

Teknoloji şirketleri ve medya, Huawei'nin yeni sağlık izleme sistemini, giyilebilir cihaz teknolojisinde önemli bir adım olarak değerlendiriyor ve kullanıcıların sağlıklarını daha kapsamlı bir şekilde izlemelerine olanak tanıyacağı söyleniyor.

Siz ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.

Read this news article in EnglishHuawei Watch
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Bir Şeyleri Sürekli Ertelemeye Neden Bu Kadar Meyilliyiz?
Bir Şeyleri Sürekli Ertelemeye Neden Bu Kadar Meyilliyiz?

Hepimiz ertelemenin büyüsüne kapılmışızdır, değil mi? Yapmamız gereken işleri, bir türlü başlayamadığımız projeleri veya bir telefon görüşmesini ertelemek âdeta hayatın bir parçası gibi. Peki, neden bu kadar sık bir şeyleri erteliyoruz?

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu