USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Honda-Nissan İttifakının Mitsubishi ile Büyüyecek

Honda ile Nissan'ın birkaç ay önce duyurduğu iş birliğine Mitsubishi'nin de dahil olacağı iddia edildi. Güvenilir kaynaklardan gelen açıklamalar, hisse senetlerinde yükselişe neden oldu.

Honda-Nissan İttifakının Mitsubishi ile Büyüyecek
29-07-2024 21:42
Google News

Bundan ÖZETİ| birkaç ay önce sizlerle paylaştığımız bir haberimizde, Japon otomobil devleri Nissan ile Honda arasında gerçekleştirilen bir iş birliğinden bahsetmiştik. Elektrikli otomobiller üzerinden gerçekleştirilen bu iş birliğinin amacı, Çinli otomobil üreticileriyle olan rekabeti kolaylaştırabilmekti.

Şimdiyse konuyla ilgili dikkat çekici bir gelişme daha yaşandı. Nissan ile Honda arasındaki iş birliğinin, Mitsubishi'yi de kapsayacak şekilde genişleyeceği iddia edildi. Henüz resmî bir açıklama olmasa da kaynaklarımızın Reuters ve Nikkei Asia gibi güvenilir kaynaklar olması, iddianın gerçeklik ihtimalini artırıyor. Öte yandan; Mitsubishi hisselerinin yüzde 34'ünün Nissan'da olduğu bilgisini de verelim. Yani böylesi bir ortaklık, kimse için şaşırtıcı olmayacaktır.

Markalar, bu iş birliği ile tam olarak ne yapacaklar?

Nissan Mitsubishi Honda

Nissan ile Honda arasında gerçekleştirilen iş birliği, ortak platformlar başta olmak üzere temel otomobil bileşenlerinin üretilmesi, ortak yazılımların oluşturulması ve tamamlayıcı ürünlerin tasarlanmasını kapsıyordu. İşte ortaya atılan iddiaya göre Mitsubishi de bu sürecin bir parçası hâline gelecek.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Kaptanlar ve Pilotlar
Kaptanlar ve Pilotlar "Mayday" Terimini Neden Kullanırlar?

Denizciler ve pilotlar özelinde kullanılan bazı teknik terimler veya kelimeler vardır. “Help”, “Danger” veya “SOS” bunlardan yalnızca bir kısmıdır. Ancak yaygın olarak kullanılan bir diğer kelime ise “Mayday”dir.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu