USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

HGS ödemesi nasıl yapılır?

HGS ödemesi nasıl yapılır?
31-07-2024 23:38
Google News

Hem ÖZETİ| İstanbul hem de Türkiye'nin diğer şehirlerinde artık ücretli otoyollar, köprüler oldukça fazla sayıda var. Bu yolları kullanarak hem zamandan hem de yakıttan tasarruf etmek mümkün. Peki HGS ödemesi nasıl yapılır? HGS borç sorgulama nasıl yapılır? İşte konuyla ilgili detaylar…

HGS borç sorgulama nasıl yapılır? HGS borç ödemesi nasıl yapılır?

Ücretli otoyollar, köprüler, tüneller ve viyadüklerde kolayca ödeme yapmanızı sağlayan Hızlı Geçiş Sistemi HGS, arttık oldukça yaygın. Özellikle Marmara Bölgesi'ne doğru yapacağınız yolculuklarda sık sık gişelerden geçmeniz olası.

Zira Osmangazi Köprüsü, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Yavuz Sultan Selim köprüsü, Kuzey Marmara Otoyolu, Ankara-Niğde Otoyolu gibi pek çok noktada bu sistemi kullanabiliyorsunuz. 2012 yılında HGS sisteminin devreye girmesi ile birlikte otoyollarda elden ücret ödenmesi ve saatler süren kuyruklarda bekleme devri de bitmiş oldu.

HGS nasıl alınır?

HGS almanın birçok farklı yolu bulunmakta. PTT, çeşitli bankalar ve Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından bahsi geçen yolların giriş ve çıkışlarında bulunan HGS merkezlerinden HGS almanız mümkün.

Fiat Egea fiyat listesi!

Fiat Egea fiyat listesi!

Bu haberimizde çok satanlar listesinde her zaman ilk beşte olan Fiat Egea için fiyat listesi ve teknik özelliklerini listeledik...

HGS geçiş ihlali nedir?

HGS hesabınızda şayet geçiş yaptığınız gişenin ücretine yetecek kadar bir bakiye bulundurmamanız durumunda hesabınız eksi bakiyeye düşecektir. 15 gün içerisinde bakiye yüklemesi yaparak ceza ödemekten kurtulabilirsiniz. Ancak 15 günlük süreyi aşmanız halinde bahsi geçen gişenin 4 katı kadar geçiş ücreti ödemek mecburiyetinde kalacaksınız.

HGS borç sorgulama nasıl yapılır?

HGS borç sorgulama işlemini 3 farklı yol ile gerçekleştirmeniz mümkün.

E-Devlet: “Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) İhlalli Geçiş Bilgileri Sorgulama” sayfası üzerinden kimlik doğrulama işlemi yaparak sisteme giriş yapabilir ve HGS borcunuzu kontrol edebilirsiniz. Karayolları Genel Müdürlüğü: Karayolları Genel Müdürlüğü internet sitesi üzerinden “Geçiş İhlal Sorgulama” sistemini kullanarak borç sorgulama işlemini yapabilirsiniz.PTT: HGS müşteri hizmetleri sayfası üzerinden “Geçiş İhlali Sorgula” seçeneğine tıklayarak borç sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. HGS borç ödemesi nasıl yapılır? HGS bakiye yüklemesi nasıl yapılır?

Yukarıda belirttiğimiz 3 farklı yöntem ile saniyeler içerisinde borç durumununuz öğrenebilirsiniz. Üzerinizde herhangi bir HGS borcu bulunması halinde -borç üzerinden 15 gün geçmemiş olmasına dikkat edin- PTT veya KGM internet sitesi üzerinden, anlaşmalı bankaların ATM'leri veya PTT şubelerinden borç ödemesi yapabilirsiniz. Ayrıca HGS'ye bakiye yüklemesi de yapabilirsiniz.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
THY, Kara Listede Kaç Kişinin Bulunduğunu Açıkladı
THY, Kara Listede Kaç Kişinin Bulunduğunu Açıkladı

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, Türk Havayolları'nın kara listesinde 440 kişinin yer aldığını açıkladı.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Fenerbahçe513+11
2Galatasaray412+11
3Başakşehir FK410+6
4Beşiktaş410+6
5Eyüpspor59+4
6Konyaspor57-1
7Sivasspor57-1
8Antalyaspor57-3
9Göztepe46+2
10Samsunspor46+1
11Kasımpaşa55-2
12Çaykur Rizespor54-10
13Trabzonspor330
14Gaziantep FK33-1
15Alanyaspor53-5
16Bodrum FK53-5
17Kayserispor32-1
18Hatayspor52-5
19Adana Demirspor51-7
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu