USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Her Yerde Viral Olan Bu Fotoğraflar Nasıl Yapılıyor?

Yapay zeka ile dolu bir yılı geride bırakırken bu konudaki son trend Lensa.ai adındaki bir uygulama oldu. Peki Lensa.ai nedir, nasıl kullanılır, dahası vereceğiniz paraya değer mi? (Merak etmeyin ücretsiz ama Japon işi bir yolu da var).

Her Yerde Viral Olan Bu Fotoğraflar Nasıl Yapılıyor?
09-12-2022 19:18
Google News

Midjourney, ÖZETİ| Dall-E 2, Stable Diffusion ve son olarak ChatGPT… 2022 tam anlamıyla yapay zekanın yılı oldu. Çünkü yıllardır hep haberlerden okuduğumuz o çığır açan gelişmeler bu yıl cebimize girdi. 

Yazdığınız şeyleri gerçeğe dönüştüren yapay zekalarla benzer bir şekilde çalışan Lensa.ai adındaki bir mobil uygulama, bu alanda cebimize giren son örneklerden birisi. 

Bir zamanlar Prisma adında bir uygulama vardı, hatırladınız mı? 

Herhangi bir fotoğrafı verir, seçtiğimiz stilde bir yağlı boya tablosuna dönüştürmesini sağlardık. Her trend gibi bu da unutuldu tabii...

İşte aynı ekip şimdi Lensa.ai adındaki uygulamaları için 'Magic Avatars' özelliğini geliştirdi:

magic avatars

Aslında bir fotoğraf düzenleme uygulaması olan Lensa.ai’nin bu özelliği sayesinde daha önce hiç vermediğiniz pozlarda fotoğraflar oluşturabiliyorsunuz:

Ancak Lensa.ai ücretli bir uygulama, hatta dolar-TL kuru yüksekliği sebebiyle epey de pahalı fiyatlara sahip:

50 adet: 88 TL100 adet: 129 TL200 adet: 175 TL

Ücretli olmasının sebebi ise yapay zekanın yüklediğiniz fotoğraflarla eğitilmesi, bu fotoğrafların işlenmesi ve yüksek güçlü bilgisayarlarla yeni görseller üretilmesi… Elbette tüm işlemlerin yüklü bir sunucu maliyeti var ve şirketler, bu yeni nesil yapay zekaların kullanıldığı uygulamaları bilinçli bir şekilde, yüksek fiyatlarla pazarlıyorlar.

Sadece metin üzerine çalışan ChatGPT ile yapılan bir görüşmenin maliyeti 1 ila 9 cent arasında değişiyor. Varın görsel işlemelerin maliyetini siz düşünün… 


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Saçlarını Hayatlarında 1 Kez Kesen Huangluo Köyü Kadınları
Saçlarını Hayatlarında 1 Kez Kesen Huangluo Köyü Kadınları

Guangxi Zhuang Özerk Bölgesi’ndeki Huangluo Köyü’nde yaşayan kadınlar, saçlarıyla çok derin bir bağa sahip. Öyle ki bu köy, “Gerçek Hayattaki Rapunzeller” olarak tanınan kadınlarıyla ünlü.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu