USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Helikopterler İleri ve Geri Manevra Yapmayı Nasıl Başarıyor?

Helikopterler, ileri ve geri hareket edebilmek için özel olarak tasarlanmıştır. Peki uçağa göre daha özgür bir tarzı olan bu araçlar nasıl bir teknolojiye sahip?

Helikopterler İleri ve Geri Manevra Yapmayı Nasıl Başarıyor?
19-10-2024 08:38
Google News

Helikopterlerler, uçuş ÖZETİ| esnasında farklı yönlere manevra yapabilmeleri için özel düzeneklere sahiptir.  Ayrıca çoğu zaman, uçaklarda olduğu gibi özel bir iniş pistine ihtiyaç duymazlar çünkü manevra kabiliyetleri daha iyidir.

Sıklıkla arama kurtarma veya savaş gibi görevler için kullanıldığını gördüğümüz helikopterlerin nasıl uçtuklarını merak ediyorsanız gelin sizlere bu araçların tasarımlarından bahsedelim.

Helikopterin gövde kısmı, bu hava aracının can damarı gibidir: 

Helikopter

Bu hava araçlarının gövdesi, içinde farklı kimyasal bileşenlerin olduğu malzemeler kullanılarak yapılmıştır. Gövdenin birinci görevi, helikopterin yakıtını kontrol altında tutmak ve uçuş esnasında herhangi bir öngörülemeyen durum olursa yakıtın güvenliğini sağlamaktır. Yani her halükarda yakıtın boşa gitmesini önlemek gövdeden sorulur demek mümkün.

Motor kısmı, uçuş esnasında rol oynayan bir diğer önemli bölümdür. Bazı helikopterlerde tek veya çift motor kullanılabilir: