USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

HDP'den 6'lı masaya mesaj! "Asla ama asla oy vermeyiz" dedikleri bir isim var

6'lı masanın cumhurbaşkanı adayının kim olacağı henüz netleşmedi. Gözler açıklanacak isme çevrilmişken seçimin kaderini belirleyeceği söylenen HDP'den dikkat çeken bir çıkış geldi. HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan, cumhurbaşkanlığı adaylığı için i

HDP'den 6'lı masaya mesaj!
26-11-2022 14:48
Google News

2023 ÖZETİ| yılının haziran ayında yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde kulislerde hareketli günler yaşanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumhur İttifakı'nın adayı olduğunu açıklarken, Millet İttifakı'nın adayı ise henüz belirsizliğini koruyor.

MUHALEFET KANADINDA ADAY BELİRSİZLİĞİ

Başta CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere tüm muhalefet liderleri ise aday gösterecekleri ismi, seçim tarihinin belli olmasından sonra açıklayacaklarını belirtiyor. Muhalefet kanadından adaylık içinse Kılıçdaroğlu'nun, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın isimleri ön plana çıkıyor. Adaylık anketlerinde de bu isimlerin oy oranları başa baş görünüyor.

"YAVAŞ'A ASLA AMA ASLA OY VERMEYİZ"

Adaylık için farklı isimlerin gündeme geldiği şu süreçte seçimin kaderini tayin edeceği söylenen HDP'nin tavrının ne olacağı da merak edilen bir başka husus... Konuyla ilgili bir açıklama yapan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan, BirGün'e konuştu. Bakırhan, "Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili henüz Emek ve Özgürlük İttifakı içerisinde bir tartışmaya girmedik. Ama neden sol, sosyalist, demokrat çevreler iki kötü arasında seçim yapmak zorunda kalsın? Kendi adayımızı çıkarırız. Ankara Belediye Başkanı'nın ismi tartışılıyor. Peşinen söylüyorum, böyle bir tartışmamız yok henüz ama Mansur Yavaş veya ona benzeyen bir adaya asla ve kat'a oy vermeyiz" dedi.

Olgun Kızıltepe Olgun Kızıltepe olgun.kiziltepe@haberler.com Haberler.com - Politika
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Milyarderlerin Yaz Kampı Sun Valley Konferansı
Milyarderlerin Yaz Kampı Sun Valley Konferansı

Dünyadaki büyük şirketlerden önemli kişilerin katıldığı, her yıl gerçekleşen Sun Valley Konferansı milyarderlerin yaz kampı olarak da biliniyor. Gelin, bu prestijli etkinliğe biraz daha yakından bakalım.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu