USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

HBO Max, Abonelerini Elinde Tutamadı: Platform Kapanabilir

Bir dönem ülkemize gelme planları olan HBO Max'in abonelerini elinde tutamadığı iddia edildi. Ortaya çıkan bilgilere göre platform, 2023 yılında kalıcı olarak kapanabilir.

HBO Max, Abonelerini Elinde Tutamadı: Platform Kapanabilir
05-11-2022 00:59
Google News

Amerika’nın ÖZETİ| en popüler ücretli kanallarından birisi olan HBO’nun 2020 yılında kullanıma sunduğu HBO Max, özellikle içerisindeki Warner Bros, Cartoon Network ve Adult Swim içerikleriyle dikkat çekmişti. Ancak çıkışından bir süre sonra tabiri caizse “balonu sönen” HBO Max, ilk aylarından kullanıcı sayısını paylaşırken şimdilerde ise bu rakamı açıklamaktan çekiniyor.

Geçtiğimiz yıllarda ünlü yönetmen Christopher Nolan’ın bile “Dünyanın en kötü yayın platformu” diyerek eleştirdiği HBO Max, özellikle geçtiğimiz ay yayınlanan Game of Thrones’un yan dizisi House of The Dragon ile oldukça büyük bir kullanıcı kitlesi kazanmıştı. Ancak ortaya çıkan bazı bilgilere göre platform, bu kullanıcıları elinde tutmayı başaramadı.

HBO Max yavaş yavaş batıyor

Şirket, bugün yaptığı açıklamada HBO Max, HBO ve Discovery + sistemine para veren toplamda 94.9 milyon kullanıcıya sahip olduğunu açıkladı. Bu rakam ilk başta çok gibi görünebilir anca bu 3 platformun toplam kullanıcısı sadece Netflix’in 223 milyon kullanıcısının yanına bile yaklaşmıyor. Sektör kaynaklarının verdiği bilgilere göre platforma sadece House of The Dragon için para veren 29 milyon kullanıcı mevcut. Yine aynı kaynaklara göreyse 120 milyondan fazla kullanıcı diziyi izlemek için illegal yöntemleri tercih ediyor.

Sektörün önde gelen bazı isimlerine göre HBO Max, 2023 yılında son çare olarak Discovery Plus ve HBO Max uygulamalarını birleştirip kullanıcılarını geri kazanmaya çalışacak. Ancak eğer bu plan da başarısız olursa platformdaki içeriklerin Netflix ve Disney+ gibi platformlara kiralanıp HBO Max’in kapatılabileceği iddia ediliyor.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
OpenAI Yeni
OpenAI Yeni "Canvas" Arayüzünü Kodlama Projeleri İçin Tanıttı

OpenAI, kullanıcıların kodlama projelerinde daha verimli çalışmasını sağlamak için yeni "Canvas" arayüzünü duyurdu.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu